Отидете към основна версия

3 599 17

Меркел предупреди: Предстоят най-тежките месеци от пандемията

  • пандемия-
  • коронавирус-
  • германия-
  • ангела меркел

Пандемията на коронавируса ще продължи още поне няколко месеца

Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският канцлер Ангела Меркел нарече ваксината срещу коронавирус „лъч надежда“ и отбеляза, че след пандемията ще е необходимо да се създадат еквивалентни условия на живот за всички граждани, предаде БГНЕС.

Пандемията на коронавируса ще продължи още поне няколко месеца, заяви германският канцлер Ангела Меркел. “Разбира се, най-трудните месеци на пандемията – това може, мисля, да се предскаже – тепърва предстоят”, каза Меркел, цитирана от Дойче веле. В същото време канцлерът отбеляза, че благодарение на вече появилата се ваксина срещу коронавируса трудното време ще бъде “придружено от лъч надежда”. След пандемията “ще бъде много трудна задача” да се създадат еквивалентни условия за живот на всички граждани и в това отношение ще бъде важно да се предотврати разцепление в обществото, смята ръководителят на германското правителство.

През ноември Федерална република Германия въведе второто твърдо блокиране. На 5 януари на среща на представители на германските федерални провинции и правителството беше решено да се удължат и затегнат ограниченията. По-специално, в градовете, където за седем дни ще бъдат открити над 200 нови случая на инфекция на 100 хиляди души, на жителите ще бъде забранено да напускат дома си на разстояние от повече от 15 километра без основателна причина. Освен това магазините за нехранителни стоки, фризьорските салони, спортните, развлекателните и други институции остават затворени, училищата са преминали към дистанционно обучение, а детските градини не работят.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.

Свързани новини