Отидете към основна версия

1 688 3

Франция ще получи с 25% по-малко от очакваните ваксини на "Модерна"

  • модерна-
  • ваксина-
  • коронавирус

Париж и още няколко френски региона вече изпитват недостиг и отменят голяма част от планираното поставяне на първи дози на населението

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция ще получи с 25% по-малко от очакваните през февруари дози от ваксината на американската компания "Модерна", съобщи здравното министерство в Париж.

По-рано тази вечер (28.01 б.р) беше съобщено, че доставките на "Модерна" за Швейцария, където е европейският завод на компанията, ще се забавят през февруари и ще бъдат компенсирани през март.

Париж и още няколко френски региона вече изпитват недостиг и отменят голяма част от планираното поставяне на първи дози на населението.

Френският здравен министър даде днес да се разбере, че страната скоро може да бъде в трети локдаун, защото настоящите мерки не могат да компенсират настъплението на новите по-агресивни щамове на коронавируса.

Към момента 60% от леглата в интензивните отделения на болниците във Франция са заети от COVID пациенти и скоро може да се наложи прехвърлянето на пациенти от един регион в друг, където има свободни легла.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини