Last news in Fakti

29 Януари, 2021 09:03 1 681 3

Франция ще получи с 25% по-малко от очакваните ваксини на "Модерна"

  • модерна-
  • ваксина-
  • коронавирус

Париж и още няколко френски региона вече изпитват недостиг и отменят голяма част от планираното поставяне на първи дози на населението

Франция ще получи с 25% по-малко от очакваните ваксини на "Модерна" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция ще получи с 25% по-малко от очакваните през февруари дози от ваксината на американската компания "Модерна", съобщи здравното министерство в Париж.

По-рано тази вечер (28.01 б.р) беше съобщено, че доставките на "Модерна" за Швейцария, където е европейският завод на компанията, ще се забавят през февруари и ще бъдат компенсирани през март.

Париж и още няколко френски региона вече изпитват недостиг и отменят голяма част от планираното поставяне на първи дози на населението.

Френският здравен министър даде днес да се разбере, че страната скоро може да бъде в трети локдаун, защото настоящите мерки не могат да компенсират настъплението на новите по-агресивни щамове на коронавируса.

Към момента 60% от леглата в интензивните отделения на болниците във Франция са заети от COVID пациенти и скоро може да се наложи прехвърлянето на пациенти от един регион в друг, където има свободни легла.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 2 Отговор
    Късметлии!
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    3 2 Отговор
    Дано се усетите, че: модерна (moderna) е MODeRNA, което е Modified eRNA. Буквичката "е" означава, че е засилен (enhanced) РНК (RNA), a mod означава, че е модифициран (ГМО). Под какво име се произвежда няма никакво значение. Медиите тиражират без да разбират, че били много загрижени за нас разни психо-милиардери. Толкова ни обичат, че си говорят открито за депопулация. Събудете вашите близки, хора!
  • 3 Ахахах

    1 1 Отговор
    Е как всичко заедно започнаха да отлагат... има нещо като отганизиран световен дефицит! Нарочно се прави! Да не стане само слвд време да ни агитират да се ваксинираме, че ще искаме мноооогоо пари в замяна! Менеглето се гавреше с евреите, сега тв си връшат злобно на целия свят, даже и на тези, които сме ги спасили от газовите камери! Но алчността и злобата им винаги е водела до един и същ резултат - омраза и тепане до крак! Няма как да не се случи отново ако не се применят самите те!