Отидете към основна версия

6 527 13

Авиокомпании със странна услуга

  • полети-
  • авиокомпания-
  • emirates-
  • седалка-
  • откупуване

Пътник може да откупи съседно място

Снимка: Shutterstock

Пандемията, предизвикана от коронавируса, промени мисленето и поведението на мнозина. Дистанцията, за която се говори през последната година, вече е част от живота на хората. На някои от тях им се налага да пътуват със самолет, а знаем, че там пространството е доста тясно, особено в икономична класа. Затова най-големият авиопревозвач на Обединените арабски емирства – Emirates, вече предлагат услугата „откупуване на съседно място“. По този начин пътникът си гарантира, че до него няма да седи друг човек по време на полета.

Услугата предлагана от Emirates дава възможност на пътника да купи до 3 съседни места. Местата не могат да се купят предварително. Това се прави по време на чекирането. Цената на празното място варира от 55 USD до 165 USD, като тя зависи от полета.

От услугата ще се възползват семейства, родители, които пътуват с малките си деца, или „тези, които желаят да си гарантират повече пространство“, уточняват от авиокомпанията.

Emirates не са първата авиокомпания, която дава възможност съседно място да остане празно с цел осигуряване на повече дистанция. В началото на текущата година Delta Air Lines заяви, че ще продължи да блокира средните седалки на борда на самолетите си поне до 30 април.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини