1 Октомври, 2021 15:37 3 401 9

Най-добрите авиокомпании в света

  • авиокомпания-
  • qatar airways-
  • класация

Безспорният лидер е Qatar Airways

Най-добрите авиокомпании в света - 1
Снимка: М. Богданова ©

От 2001 г. Qatar Airways за шести път е авиокомпания №1 в света. Зя запазва миналогодишната си челна позиция. Второто място е за Singapore Airlines, а трети са ANA All Nippon Airways. В ТОП 5 влизат още Emirates и Japan Airlines.

Авиационните Оскари World Airline Awards 2021 се присъждат от британската консултантска компания Skytrax. Победителят се определя на база допитване до клиенти, проведено в периода септември 2019 г.-юли 2021 г. И въпреки, че пандемията промени донякъде навиците на пътниците през последната година и половина, някои авиокомпании, както и преди останала лидери в класацията.

Над 13 милиона пътници от цял свят са оценили различни аспекти от обслужването на клиентите по скала от 1 до 5. Сред тях са обслужване на борда на самолета, мерките, предприети, срещу коронавируса, наземното и въздушно обслужване, храната на борда.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    8 2 Отговор
    Значи скоро ще фалират! "Сабена" беше най-добра шест-седем години и накрая фалира взривно! ;)
  • 2 Canuck

    13 1 Отговор
    3 пъти годишно пътувам от Торонто до София. Най-доволен съм от Турците, качествено обслужване добра храна и задължително бутилка уиски безплатно през дългият полет. Когато попитам стюардесите за свински кюфтета, с усмивка ми отговарят, че и те ги предпочитат и така ги готвят у дома, но на самолета има само агнешки и телешки.

    Коментиран от #8

  • 3 no name no face no number

    2 2 Отговор
    Номер 1 е Виетнамската авиокомпания успех и дано возят неваксинирани
  • 4 Pornhub

    1 8 Отговор
    Няма никакви добри авиокомпании, всички са убийци на хора. Самолетите трябва да бъдат забранени със закон.
  • 5 Пак соросоидна пропаганда

    7 1 Отговор
    Всички русофили знаят, че аерофлот са най-добрите
  • 6 no coment

    7 0 Отговор
    Най ме кефи райанеър.Возят почти без пари.
  • 7 Честито

    6 0 Отговор
    Тюркиш Еърлайнс са най-удобни и приятни за пътуване, поне за мен. Втори са SAS, а в тройката влизат и тези от Норведжиън.
  • 8 Komapak

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Canuck":

    Прав си. Турците се грижат за теб като за бебенце. Другите, които ми направиха силно впечатление са British Airways. Спомени от преди 5 години. Напоследък не летя за собствена сметка и работодателите ми неизменно избират Wizzair... Последното без коментар.
  • 9 Коректен

    8 2 Отговор
    Turkish airlines са най-добрите.