Отидете към основна версия

6 637 7

Личните бюра в офиса отиват в историята

  • deutsche bank-
  • офиси-
  • банки-
  • европа-
  • америка

Банките поведоха крак при съкращаване на офис площите

Снимка: Shutterstock

Пандемията доведе не само до работа от къщи, но и до съществено преструктуриране на задачите. Най-ярък пример за това са банките. В Германия – най-голямата европейска икономика част от тях предприеха съществени съкращения в офис пространствата.

Dеutѕсhе Ваnk ocвoбoждaвa няĸoлĸo eтaжa oт cгpaдa, в ĸoятo paбoтят близо 1000 дyши; НЅВС Gеrmаnу зaмeня 6 oтдeлни oфиca зa 1, чиятo плoщ e колкото половината от общо взетите стари. ВNР Раrіbа cъщo нaмaлявa пpocтpaнcтвoтo, a бpoят нa бюpaтa спада c oĸoлo 40%.

Вече няма да има лични бюра. Тези, които решат да работят от офиса, ще ползват свободните към момента бюра. Радикалната промяна е валидна за момента само за Европа. Америка още изчаква и не прибягва до такива радикални мерки.

Причините за европейските банки да прибягват до подобна драстична реформа е, че в действителност пандемията им направи услуга. Финансовите институции на Стария континент предоставят през последните години ниски лихви, което намалява печалбата им. Офисите са второто по големина перо при разходите след заплатите и разходите за IT-та и е нормално да се възползват от пандемията, която огранича работата от офис.

Напускането на офисите банките няма как да се случи веднага. Обикновено договорите, които се подписват са за срок от 5 години, а неустойките са доста високи. В същото време има рестрикция за преотдаване на трети компании на наетите площи. Банките могат да използват този период за преструктуриране на работата на своите служители и да оптимизират дейностите така, че да се работи повече дистанционно.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини