Отидете към основна версия

3 492 13

Германия въвежда нов показател за оценка на епидемиологичната ситуация

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Това ще е броят на хоспитализираните с COVID-19

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в Германия се готвят да въведат нов показател за оценка на епидемиологичната ситуация. Това става ясно от изявление на здравния министър Йенс Шпан.

Досега германските власти се ориентираха за разпространението на Covid-19 въз основа на броя заразени за една седмица на 100 хиляди души. Така правителството и министър-председателите на 16-те провинции определиха границата от 50 за въвеждане на по-строги ограничителни мерки.

Според здравния министър Йенс Шпан този метод за наблюдение на пандемията вече не е меродавен. „В ход е ваксинация и това променя нещата“, заяви той.

„Новият показател ще е броят на хоспитализираните, т.е. броят на пациентите с Covid-19, които трябва да се лекуват в болница. Този показател показва, какъв е натискът върху здравната система, въпреки високия брой ваксинирани. За съжаление все още много хора не са ваксинирани и затова искаме да знаем предварително дали да очакваме проблем в болниците заради започналата четвърта вълна“, каза министърът.

Бундестагът ще се събере преди парламентарните избори и правителството ще внесе предложението за промяна в закона за здравето преди вота на 26 септември.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.

Свързани новини