Last news in Fakti

24 Август, 2021 12:10 4 299 40

Очаква се ефикасност от над 80% на ваксината срещу COVID-19 на френската компания Valneva

  • ваксина-
  • коронавирус

Ваксината, наречена VLA2001, не причинява никакви тежки нежелани реакции, съобщиха през април създателите, визирайки резултати от първа фаза на проучването

Очаква се ефикасност от над 80% на ваксината срещу COVID-19 на френската компания Valneva - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на френска биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви във вторник, че вярва, че разработената от компанията ваксина срещу Covid-19 може да се окаже ефикасна с над 80% по време на късните етапи на нейните изпитвания.

"На базата на изпитвания от Фази 1 и 2, се надяваме да имаме ваксина, която разполага с ефективност от повече от 80%. Тази ефективност на нашата ваксина срещу Covid-19 ще трябва да бъде демонстрирана при изследванията във "Фаза 3"", каза Гримо пред френския бизнес новинарски канал BFM Business.

По-рано тази година от компанията Valneva заявиха, че ваксината е показала ефективност от над 90% в проучване на ранен етап.

Ваксината, наречена VLA2001, не причинява "никакви тежки нежелани реакции", съобщиха през април от Valneva, визирайки резултати от първа фаза на проучването.

Тогава главният изпълнителен директор на Valneva Томас Лингелбах. заяви: "Изключително сме доволни от тези резултати, които ни довеждат крачка по-близо до предоставянето на инактивирана ваксина, за да помогнем на глобалната борба срещу Covid-19. Светът се нуждае от множество ваксини, както и от бустерни възможности. Като се имат предвид потенциалните предимства, често свързани с цялостно инактивирани вирусни ваксини, ние вярваме, че VLA2001 ще има важна роля".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааааааа

    41 8 Отговор
    Макронска отрова !Мерси!
  • 2 Рошко

    46 5 Отговор
    Ваксините страха като бонбони, още малко и по домовете ще почнат да обилакят само и само да ни боцнат, пък после да плащаш до гроб за страничните заболявания

    Коментиран от #38

  • 3 Пурко

    53 7 Отговор
    Нали трябва и Франция да лапа, а не само Германия и САЩ! Докато не въстанат народите по света все по-лошо и лошо ще става!
  • 4 Рошко

    55 6 Отговор
    Това да искаш да останеш нормален, вече ще е престъпление
  • 5 Българка

    43 7 Отговор
    То и от другите одобрени ваксини се очакваше да предпазват от заразяване и заболяване от ковид, ама очакването умрЕ! Защо на тия препарати се казва ваксина? Аз ли бъркам, нали ваксината трябва да ни предпазва от разболяване и разнасяне на зараза?

    Коментиран от #10, #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 др Гей Билтс

    45 5 Отговор
    Видяха, че франсетата няма да се набодат с презокеанските отрови и просто ги преетикираха с родно име. Така ще се мъчат да излъжат и българите я с някоя родна ваксина на Чорбанката, я с някой менте Спутник. Изтината е, че по-добро от естествения 100% доживотен имунитет няма. Ето вече 8 месеца антителата ми си се само увеличават и дори хрема не ми се е появявала. Имайте вяра в силата на телата си, а не някаква химера.
  • 8 хмм

    26 5 Отговор
    Всичката отрова(ваксините) са от един казан. Само лъжат хората че могат да избират.
  • 9 Госあ

    13 9 Отговор
    Браво, инактивирана ваксина, освен протеиновата. Но защо за бога се мотаха толкова франсетата и японците с истинските ваксини ?!! Със сигурност не е защото не могат !!! 😤😖
  • 10 Пич

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Не бъркате Вие , опитват се да ми объркат нас...
  • 11 Госあ

    6 27 Отговор
    При осигурен избор от ваксини, и отказ от ваксиниране, незабавно прекратяване на здравните осигуровки !!!

    Коментиран от #16, #17

  • 12 Варна

    7 14 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    всяка ваксина отславба с времето или по-точно имунитета създаден от нея , затова се налага и бустер , което е нормално в света на ваксините

    Коментиран от #23

  • 13 mi6osp

    7 5 Отговор
    Засега най-добре се справят китайците с ефективност на основните си ваксини малко над 50 процента и с дисциплина 100 процента
  • 14 666

    15 1 Отговор
    И аз вярвам ама ще се въздържа от ваксината ! Който желае да се ваксинира
  • 15 КОЙ ТЕ

    3 2 Отговор
    ПИТА,🌚🌚🌚КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА ШО КЕ ПРАИШ
  • 16 КОКО

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Значи, ако не ходиш на профилактични прегледи /понеже са безплатни и осигурени от Здр. Каса/, трябва да ти се прекратят Здравно Осигурителните права? Това ли твърдиш?

    Коментиран от #22

  • 17 Супер

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    85% като спрем да плащаме здравни осигуровки на вас боцнатите ще ви ги направят по 2000 лв месечно:)

    Коментиран от #20, #24

  • 18 джаба

    7 2 Отговор
    очаква се и към пета игла изобщо да не ви пука
  • 19 Учуден

    9 2 Отговор
    Нали като се ваксинираме щяхме да се върнем към нормалното, защо тогава се появяват нови и нови компании, които ще произвеждат милиарди ваксини, даже Пфайзер обявиха, че увеличават капацитета си и след 2023г. ще произвеждат по 10 милиарда ваксини годишно. Отговора е елементарен, а на ваксинираните - честито, след година по три пъти на ден.
  • 20 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Супер":

    Да,да супер е разбира се ! Ама нали се сещаш, че разходите за здравеопазване ще бъдат за 25% от населението ;) Или ти си мислиш, че нема да плащаш осигуровки и ще можеш да припариш до болница и аптека?

    Коментиран от #27

  • 21 Хихо

    2 0 Отговор
    Как се изписва на кирилица, български вариант: "Вълнева"??? Да не измислена от бившия спонсор на Цвъки - Вълнев??
  • 22 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "КОКО":

    Съгласен съм и с това ;)

    Коментиран от #28

  • 23 Бравос

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Варна":

    Викаш тази година си си сложил по две дози ваксини БЦЖ, за морбили, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б инфекции, пневмококови инфекции, хепатит Б, ще ти остане ли време до края на годината да туриш и по един бустер:))) Предполагам след поставянето на гореизброените ВАКСИНИ не се заразяваш и разболяваш или бъркам:)))

    Коментиран от #26, #31

  • 24 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Супер":

    А пък ако много се помолиш, цените на здравните услуги за неосигурените ще бъдат такива, че здравноосигурените може изобщо да не плащаме :)))

    Коментиран от #30

  • 25 ДжафДжаф

    8 1 Отговор
    Бе те първо да вземат и да направят малко по-сериозни тестове за Ковид, че то до сега сичкото грип, дярия, запек влиза в графата ковид. Дойде сезона на грипа, бам нова вълна. Дойде сезона на дярията цап нова вълна. Ваксини против грип има повече от 30г, но грипа продължава да съществува. С ковида нещата като гледам са абсолютно същите, да не говорим, че над половината диагностицирани с ковид май всъщност са болни от грип. Ама умирали хора! ОК! Аз познавах хора, които формално си отидоха поради грип. Мой познат на хемодиализа преди 10г имаше неблагополучието да хване грип и дефакто си отиде болен от грип.. Егати и бизнес психозата.
  • 26 кратък

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бравос":

    отговор - грип

    Коментиран от #29

  • 27 Супер

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Прав си, лекарите ще спрат да крадат защото осигурените лица са по малко:) Може пък доброволно да си намалят заплатите 10 пъти или 85% да напуснат и да отидат в селското стопанство:) А и как смяташ ако отидем в болница аз с пари кеш и ти със здравна осигуровка на кого ще обърнат внимание, ще оздравея и ще забравя, а ти още ще чакаш дата за приемане, това го казвам от личен опит!

    Коментиран от #34

  • 28 КОКО

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Е, аз пък НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН и с двете!!!
    За Законово основание и Справка, ПРОЧЕТИ КОНСТИТУЦИЯТА!!!
  • 29 Бравос

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "кратък":

    Аз говоря за истински ваксини, които предпазват от заразяване, не за дестилирана вода без никакъв ефект, а и три дози ли си би за грип, по точно биеше защото грип вече няма? Но пък сравнението ти е много добро, все пак на ковида му викахме грип преди две години, явно с модерното название върви по голям брой дози.
  • 30 Супер

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    За последната година в болници ще лекуваха само настинали с положителен тест, за всички останали достъпа бе забранен. Сега си помисли колко без здравни осигуровки ще отидат да си лекуват хремата в болница и дали когато здравноосигурен отиде настинал и поиска болнично лечение няма да му поискат доплащане от 100 000 лв по банков път и 50 000 лв на ръка. Другото което е, че ваксинираните са на 90% са хипохондрици и ако не лежат поне три годишно в болница ще се самоубият. Не случайно си инжектират препарати, за които никой не носи отговорност, даже собствениците на Пфайзер не са ваксинирани, защо ли.

    Коментиран от #33

  • 31 К.К.

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бравос":

    БЦЖ се слага втора и трета при слаб имунен отговор, и има туберкулозно болни почти във всяка областна болница.
  • 32 Конаре

    5 1 Отговор
    Президентът на компаният бил вярвал...
    Те и за другите "вярваха" че само с едно боцкане и вече си защитен чистак бърсак нормалността се връща.
    А преди година и половина въобще казаха "дайте ни две седмици локдаун и после нормалността се връща".
    Бой с тояги им трябва, а не да управляват политика и икономика на глобално ниво.
  • 33 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Супер":

    Да ве, братчед. Точно това имам предвид, да ви освободят от абсолютно всякакъв досег с медицината и фармацията ! За ваше добро !
  • 34 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Супер":

    Лекарите просто ще работят по малко, а болницата като прибере от някой неосигурен 100х на реалната услуга, нема се налага да си режат заплатите. И по скоро ще трябват повече гробари, вервай ми.
  • 35 Бай Кольо

    4 6 Отговор
    Абе, да питам антиваксърите, когато направиха предпазните колани в автомобилите задължителни, пак имаше дискусии че не спасяват живота че даже пречат, но така или иначе станаха задължителни защото спасяват живота ни. Същото е и с каските на моторите, та колко от вас не слагат колани и каски? С ваксините е същото те спасяват нашия живот, а вие като не искате не слагайте избора си е ваш, така или иначе празните глави като вас нямат свършване.

    Коментиран от #37

  • 36 Образовайте се

    5 0 Отговор
    Има една книга: Игра на богове - Възходът на падението, на български автор е, прочетете я. От нея ще разберете за какво точно става въпрос и определено не е някакъв си вирус...

    Коментиран от #40

  • 37 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Бай Кольо":

    Ама не е така, защото като започнат да се задушават и първи тичат в болницата да скимтят ! И като се препълнят пак болниците, нормалните хора няма да могат да бъдат лекувани !!!
  • 38 Азис

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Те Свидетелите на ковид в САЩ вече ти чукат на вратата, за да те попитат набоцкан ли си имало не - ще ти предложат безплатна експерименталка! С намордниците над очите, листовките... и полицейски екипи в районите... както си му е реда.
  • 39 Българин

    4 0 Отговор
    Изпитване на ваксните става в реално време върху пациенти, а не върху доброволци, замислете се и ще видите , че е така.Който устиска - ще живее.Всеки решава сам за себе си.
  • 40 Изкуството

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Образовайте се":

    иска жертви.