Отидете към основна версия

8 085 10

SUV-то на Lada ще е на базата на Dacia

  • lada-
  • xray-
  • dacia-
  • duster-
  • renault-nissan
Новият кросоувър Lada XRAY, който е планиран да се появи на пазарите след година и половина ще се прави на платформа от алианса Renault-Nissan. Става дума за базата на Dacia Duster. Така всъдеходните качества на новото SUV на Lada няма да са никак лоши, защото е известно, че Dacia Duster ползва модифицирана 4х4 система от старото, но доказало се Terrano.
 
Още нещо интересно е, че най-вероятно XRAY ще се превърне в отделен подбранд към марката Lada. На първо време под тази марка на пазарите ще бъдат пуснати два автомобила - само с предно предаване и такъв с 4х4 система. И двата обаче ще са с повишена проходимост и доста голям клиренс.
Дизайнът на автомобила ще следва този на концепцията, разработена от новия дизайнер на Lada Стийв Матин.Ще припомним, че Матин неотдавна напусна същия пост във Volvo, а преди това е работил и като старши дизайнер в Mercedes-Benz. Предният капак на серийната версия пък ще е изработен така, че да напомня на превърналата се в жива легенда Lada Niva.
 
Още с постъпването си в Lada Матин каза, че марката има нужда от ново фирмено "лице" и Х-ът явно е неговото предложение. Руснаците не споменават нищо за съдържанието на двигателния отсек или други технически параметри на автомобила, но най-вероятно и те ще бъдат заимствани от Dacia Duster.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини