Отидете към основна версия

48 079 85

Запознайте се с новата Lada Vesta

  • lada-
  • vesta-
  • concept-
  • автосалон-
  • москва
Бавно, но сигурно руският гигант АвтоВАЗ се трансформира в едно предприятие, което все повече заприличва на европейските такива. Както е известно това стана благодарение на факта, че контролният пакет от акции вече е притежание на алианса Renault Nissan, главен дизайнер на АвтоВАЗ е Стив Матин, а шеф на фирмата е чужденец на име Бу Андерсон. Благодарение на тези промени новите модели на марката Lada ще изглеждат съвсем по европейски.
 
Това го доказва и представената, по време на протичащия в момента автосалон в Москва, Lada Vesta. Главната атракция на изложението от страна на Lada е именно прототипа Vesta Concept. Специалистите побързаха да охарактеризират седана с определения като "Новото лице на АвтоВАЗ" или "Символ на превъплъщението на Lada" т.н. На този етап обаче Vesta е представена само под формата на концепция, но това няма да е за дълго.
Шефът на компанията Бу Андерсон назова и точната дата, когато ще стартира производството на серийната версия - септември 2015 година. Новата Lada Vesta ще се превърне във флагман на марката, но въпреки това цената и няма да е висока. Vesta ще е оборудвана с всички необходими опции за един съвременен европейски автомобил и ще се продава на цена от приблизително 8 300 евро. Иначе Vesta се явява наследник на Priora и по европейската класификация се позиционира в сегмент B+.
 
Още от сега е ясно обаче, че това ще е един от най-големите автомобили в този клас. Още нещо интересно е, че Vesta e адаптирана за по-лоши пътни условия. Окачването е подсилено, клиренсът е увеличен, а още в базовата версия двигателят получава ефективна подкартерна защита. За серийната версия са предвидени четири двигателя. Моторите ще са с мощност от 87 до 122 к.с., а впоследствие се очаква и наточен вариант на Vesta.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини