Отидете към основна версия

23 784 18

Колко струва най-мощният седан в света

  • dodge-
  • charger-
  • srt-
  • hellcat-
  • цена
Американският автомобилен производител Dodge направи онлайн презентация на своя най-нов модел Charger SRT Hellcat. Предвид характеристиките на модела, той веднага получи приза за най-мощен и бърз седан в света. Продажбите ще стартират първоначално на северноамериканския пазар на цена от $63 955 - сума, която е по-малка от 100 000 лева (97 851 лв).
 
Според специалистите, които отчитат качества като динамика, оборудване и изработка и сравнявайки с преки алтернативи, изводите са, че цивилния супер седан е дори евтин. "Адската котка" ще се появи и в Европа, но това ще стане през пролетта на следващата година. Все още не е ясна точната европейска цена за Charger SRT Hellcat. Наточеният Dodge е оборудван с V-образен осемцилиндров двигател, разполагащ с мощност от 707 конски сили.
Максималният въртящ момент също е силно впечатляващ - 880 Нм. Този агрегат работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия. С подобна конфигурация най-бързият седан в света може да развие скорост от 328 км/ч. Седанът може да ускори от място до 160 км/ч и след това отново да спре до 0 км/ч. за 13 секунди. Моторът има пет режима на работа - Sport, Track, Default и Eco, както и един програмируем.
 
Моделът се оборудва и с 20-цолови лети джанти, които са "обути" с високоскоростни гуми Pirelli P Zero с размери 275/40. И всичката това струва $63 955. За сравнение ще кажем, че базовата версия на модела SE разполага с 3.6-литров шестцилиндров агрегат с мощ от 292 конски сили. Максималният въртящ момент е 292 Нм, но и цената е доста по-ниска - $27 995 (около 43 000 лв).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини