Отидете към основна версия

13 796 28

Качеството на Lada било на световно ниво

  • lada-
  • granta-
  • качество-
  • автоваз
Твърдението е на шефа на АвтоВАЗ, който споделя още, че за последните две години качеството на автомобилите с марка Lada се е повишило три пъти. Президентът на АвтоВАЗ Игор Комаров казва това в ефира на руската телевизия РБК-ТВ.
 
Шефът на най-големия руски автомобилен завод се позовава на резултати от собствено изследване, което отчита повредите в новите автомобили Lada през първите шест месеца след продажбата им.
 
Според експертите от АвтоВАЗ именно този период (първите шест месеца) са основен критерий за качеството на сглобката и за надеждността на основните възли и агрегати. Руските инженери твърдят, че всички грешки в производственият процес излизат наяве през първата половин година.
 
Според Комаров съществената разлика в качеството на руските автомобили Lada и западната продукция вече е ликвидирана и съвсем скоро ще дойде момент в който колите Lada няма да се различават по качество и надеждност от немските и японски автомобили.
 
Думите на Комаров звучат доста обнадеждаващо за руския автопром, но дали ще се осъществят на практика, ще покаже само времето. Доста от експертите са на мнение, че ако това се случи, то главната заслуга ще е на алианса Renault-Nissan.
 
На този етап обаче тези твърдения звучат доста нелогично. Основният недостатък, който показват независимите изследвания за руските автомобили с марка Lada, не е свързан конкретно с качеството, но има отношение към изключително ниското ниво на пасивна безопасност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Спекулации по руски с новата Lada

      Още в края на миналата година заявките за новата бюджетна Lada Granta бяха толкова много, че се наложи от АвтоВАЗ да удължат срока за из ...
    01.03.2012
    5 042
    11
  • Новата Lada е електрическа

      На откриващия се след седмица форум Rusnanotech 2011 ръководството на АвтоВАЗ ще представи първия прототип на електрическа Lada. Новият ...
    19.10.2011
    9 250
    11
  • Отчайващ краш-тест за новата Lada

      Новото попълнение в гамата на АвтоВАЗ Lada Granta се провали на първия вътрешнозаводски краш-тест. Макар руският производител да твърди, ...
    11.10.2011
    14 397
    7