Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 11:09 14 394 7

Отчайващ краш-тест за новата Lada

  • автоваз-
  • lada-
  • granta-
  • kalina-
  • euroncap-
  • краш-тест

 

Новото попълнение в гамата на АвтоВАЗ Lada Granta се провали на първия вътрешнозаводски краш-тест. Макар руският производител да твърди, че резултатите отговарят на изискванията за пасивна безопасност в Русия, стана ясно, че безопасността на Granta е под всякаква критика.
 
Известно е, че в основата си новия бюджетен седан използва платформа от Lada Kalina и съответно резултатите при краш-тест са аналогични. Тук е мястото да кажем, че проведения вътрешнозаводски краш-тест е със значително намалени критерии спрямо тези на EuroNCAP.
 
Основното различие в методиката на руснаците е, че удрят автомобила в по-мека от предвиденото преграда, като освен това скоростта преди сблъсъка е 56 км/ч. При тестовете на EuroNCAP тестовият автомобил се движи с 64 км/ч.
 
Руските журналисти от специализираното издание "Авторевю" изпробват какви биха били резултатите на новата Lada Granta по критериите за пасивна безопасност на EuroNCAP. За съжаление на феновете на руския автопром отговорът е печален.
 
Продажбите на Lada Granta стартират през декември и поради тази причина момчетата от "Авторевю" правят "истински" краш-тест на съплатформеника Kalina и уверяват, че резултатите на Granta ще са същите. След проведения сблъсък по критериите на EuroNCAP става ясно, че новата Lada заслужава само една от пет възможни звезди.
 
Оказва се, че по един от най-опасните показатели - фатална травма на главния мозък на водача и пасажерите, познат като критерия HIC, Granta превишава почти двойно опасния праг. Силата на удара, вследствие от който се чупи гръбначният стълб, също е в изключително рисковата "червена зона".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахура Мазда

    1 6 Отговор
    И въпреки това,Лада винаги ще своите верни фенове. Има толкова много хора в Източния блок, според които руснаците правят автомобили, така, че няма значение колко е качествена или пък колко е голяма възможността да пукнеш в нея.
  • 2 bugs_bunny

    5 6 Отговор
    Сещам се за вица как се проверява изолацията в Лада ха ха ха
  • 3 520 zender

    3 1 Отговор
    Докато хората не разберат че руснаците умеят да правят оръжия а не коли Лада ще проспирира...вероятно.....
  • 4 wulkan

    1 1 Отговор
    Слави каза един виц на днешното повторение на обяд: "При изпитанието на краш-тест на новия Москвич се получил неочакван резултат. Москвичът съборил стената." Та преди няколко дни казах, все още като ВДВ, че искам да я видя на живо тая Лада, за да си изградя мнение, защото на рекламите на производителя не вярвам. А тук нещата са още по-скандални. Проваля се на заводския тест. Дори не на независим такъв. Та така...
  • 5 330i

    0 0 Отговор
    с ладата ми е свързано детството, даже и чисто ново 760Li няма да ми даде и половината от ладата ...
  • 6 KURTI Lada

    0 0 Отговор
    koito ne moje da kara, v kakvato i kola da e, moje da postrada . az lichno sum se zamislql kato karam mnogo silno moqta Lada, kakvo moje da stane, ako izskochi nqkoi sharnir naprimer .
  • 7 haho69

    0 0 Отговор
    Ладите винаги са били много тантелено направени и бързо гниещи, логично е да нямат никаква сигурност. Това им е традиция още от Фиата, който взеха да произвеждат в началото на 70-те години на миналия век. Добре, че на техния непретенциозен пазар ги купуват иначе до сега бяха фалирали.