Отидете към основна версия

25 168 21

Кое е най-евтиното SUV в Европа?

  • dacia-
  • mahindra-
  • duster-
  • kuv500

Индийската марка Mahindra започна продажби в Европа на едно субкомпактно SUV, за което твърди, че е най-евтината кола от този сегмент в Европа. Моделът се нарича KUV500 и първоначално ще се продава само в Италия.

Впоследствие ще започне да се предлага и в други страни от ЕС, като към момента не е ясно дали това ще се случи у нас. По-важен е обаче един друг въпрос. Индийците продават своето малко SUV за сумата от 11 480 евро, като това е базовата цена на модела и твърдят, че това е най-евтиното SUV в Европа.

Сумата се равнява на 22 453 лв. Индийците или не са запознати добре с пазарите на нови автомобили в ЕС или не считат България за част от Европа, защото у нас далеч по-голямата и по-проходима Dacia Duster е с начална цена от 21 990 лв. с ДДС. Да не говорим, че Lada Niva у нас, която не е точно SUV, се продава с начална цена от 18 200 лв.

Освен това моделът KUV500 е с размери по-малки от тези на Peugeot 208 и е съвсем малко по-голям от Kia Picanto, например. Клиренсът му е 170 мм, като с тези габарити моделът може да спори за званието най-малък SUV в Европа, но не и за най-евтин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини