Отидете към основна версия

13 778 25

Постепенно Lada се превръща в Dacia

  • lada-
  • van-
  • dacia-
  • dokker

АвтоВАЗ се подготвя следващото лято да пусне нов модел с марка Lada. Автомобилът ще получи името Van, но на практика ще представлява модифицирана Dacia Dokker, външният вид на който ще наподобява Lada Vesta.

Фактът, че производителят ще представи няколко нови модела наведнъж през следващите години, стана известен в края на 2018 г. По-конкретно от АвтоВАЗ заявиха, че осем нови модела ще се появят на пазара през следващите седем години и ще бъдат направени девет рестайлинга на съществуващи модели.

В същото време в мрежата се появи снимка от вътрешна презентация на компанията, на която се вижда името на модела Lada Van, а до него интервалът между 2019 и 2020 година. Въпреки факта, че самият производител твърдеше, че производството ще бъде стартирано през 2022 г., слуховете за предстоящото излизане на нов модел се засилват все повече.

Сега анонимен източник, близък до завода, казва пред Lada.Online, че компанията вече работи по нов модел, а продажбите трябва да започнат след по-малко от година - производителят планира да достави първата партида Van на дилърите през лятото на 2020 година.

Все още не е известно дали предстоящата поява на нов модел означава края на производството на Largus, с който той реално ще се конкурира. През лятото на тази година моделът оцеля в планирания фейслифт, при който получи незначителни актуализации, но няма информация за бъдещите планове на АвтоВАЗ по отношение на това комби, което също се прави на базата на модел Dacia.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.

Свързани новини