Отидете към основна версия

7 110 17

ABT наточи новото Audi A6 Allroad

  • abt-
  • audi-
  • a6 allroad-
  • quattro-
  • тунинг-
  • доработка

Увеличението в мощността се дължи единствено на блока за управление на двигателя на тунинг компанията

Наскоро немската компания за доработки ABT имаше доста натоварен график, тъй като модифицира почти всички високопроизводителни модели на Audi - от RS Q3 и RS4 Avant до S8 и SQ8. Сега вниманието на тунинг специалиста е привлечено от най-новата генерация на емблематичното Audi A6 Allroad. Това предаде Motor 1.

Audi A6 Allroad е един от най-известните модели на автоконцерна и може би най-емблематичното комби в света. Моделът е на пазара вече повече от 20 години и се предлага със система за задвижване на четирите колела quattro, регулируемо окачване на височината и самоблокиращ се диференциал.

Тунинг компанията доработва най-мощните бензинови и дизелови варианти на комбито. Започвайки с 55 TFSI, който е оборудван с 3,0-литров бензинов турбоагрегат V6, ABT надгражда производителността от фабричните 340 к.с до впечатляващите 408 к.с. 20-процентното увеличение в мощността се дължи единствено на блока за управление на двигателя на тунинг компанията. 

Преминавайки към дизеловите модели, доработката на най-високопроизводителния 55 TDI с 3,0-литров дизелов турбоагрегат V6 генерира 384 к.с. вместо фабричните 349 к.с. Въртящият момент се увеличава от 700 Нм до 760 Нм, което е доста впечатляващо за практично семейно комби. Моделът 50 TDI също не остава без тунинг пакет. Отново благодарение на блока за управление на двигателя на ABT агрегатът получава допълнителни 44 к.с. и 50 Нм въртящ момент, достигайки максимална мощност от 330 к.с. и 670 Нм максимален въртящ момент.

Всички тези модификации могат да бъдат оборудвани със системата ABT Sound Control, която ще им осигури още по-спортен звук.

В допълнение към подобренията по двигателите, ABT предлага на своите клиенти два комплекта от джанти - FR с размер 20 или 21 инча, или 20-инчови GR. Има и малки ъпгрейди в интериора, включително нов старт/стоп бутон и ръкохватка на предавателния лост, изработена от въглеродни влакна. 
 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини