Отидете към основна версия

18 452 33

Ето каква ще е новата S-Klasse на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • s-klasse

Новият флагман ще осигури на пътниците ненадминато ниво на комфорт

Тази година Mercedes-Benz ще представи новото поколение на S-Klasse, което ще получи индекса W223. Ние анализирахме всички шпионски снимки от тестовете на S-Klasse, като ги съпоставихме и с официалната информация и стигнахме до някои интересни изводи.

На база на рендерите в мрежата може да се предположи, че дизайнът ще е доста променен, но няма да е революционнен. Новата S-класа ще продължи да развива стила, заложен в настоящия модел. В същото време S-Klasse трябва да се превърне в най-високотехнологичния автомобил не само в гамата на Mercedes, но, вероятно, и в света.

Новият ръководител на марката по-рано заяви, че S-Klasse ще бъде „демонстрация на технологичен прогрес“. Освен това г-н Калениус обеща, че новата кола ще осигури на пътниците ненадминато ниво на комфорт. По предварителни данни новата S-класа няма да има стандартни бензинови и дизелови двигатели, а само хибриди.

Основната версия трябва да получи V6 мотор с обем 3 литра, който заедно с електромотор ще произвежда 363 конски сили. Освен това ще има 4-литров V8 (също в хибридна версия), който може да зарадва водача с 483 коня. И не само това, Mercedes-Benz няма да се откаже модел с легендарния V12 (макар че слуховете, че V12 ще се пенсионира, датират отдавна).

Такъв автомобил вече ще разполага с мощ от 621 конски сили. Може да се предположи също, че новият модел ще бъде още по-скъп. От компанията все още не дават официални данни за цената, но казват, че новата S-Klasse ще се появи през септември тази година.

От Mercedes ще подгреят публиката с три видеа, първото от което ще бъде излъчено на 8 юли. Видеата със заглавие "Запознайте се с новата S-класа дигитално" ще представят част от внедрените нови технологии в модела, които ще гарантират, че новият луксозен автомобил ще затвърди водещите си позиции като най-добрата кола в света. 

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.

Свързани новини