Отидете към основна версия

14 028 32

Great Wall показа кросоувър с разход на гориво от 1.4 литра на 100 км

  • great wall-
  • way-
  • mocha

Голямото SUV Mocha ще бъде новият флагман на марката Wey

Китайският концерн Great Wall показа първите снимки на кросоувъра Wey Mocha. Моделът ще излезе на пазара в две версии: с конвенционален двигател и с plug-in хибриден тракт. Според местни журналисти бензиновоелектрическата версия ще харчи средно 1.4 литра бензин на 100 километра. Пълните спецификации на модела ще бъдат разкрити на 20 януари.

В йерархията на концерна Great Wall марката Wey принадлежи към т.нар. премиум сегмент, а Mocha ще е бъдещият флагман на марката. Според китайските журналисти конвенционалната и електрифицираната версия ще се различават значително по размер - разликата в дължината на каросерията ще бъде 207 милиметра, а в междуосието - 170 милиметра.

Ако приемем, че традиционният кросоувър се окаже аналог на Skoda Kodiaq например, то тогава хибридът ще бъде по-дълъг и по-широк от Toyota Land Cruiser Pradol. Името Mocha идва от превода на китайския символ 摩卡 на английски. Кросоувърът Wey е кръстен на кафената напитка Moccachino.

Очаква се кросоувърите Mocha да бъдат оборудвани с нов четирицилиндров турбодвигател с работен обем 2.0 литра, както и с деветстепенна роботизирана скоростна кутия. В обикновената версия двигателят ще е с мощност 214 конски сили, а в хибрида в трансмисията ще бъде вграден 9HDCT електрически мотор. Задвижването ще е само на предния мост. Мощността и динамичните характеристики на хибридния тракт все още се пазят в тайна, но китайците обещават завидна ефективност.

Обикновената версия ще консумира 6.7 литра бензин на 100 километра пробег, а хибридната - само 1.4 литра на 100 километра. Уей планира да разкрие всички спецификации на Mocha и да покаже интериорни снимки на 20 януари. Публичната премиера на кросоувърите вероятно ще се състои през април на автомобилното изложение в Шанхай - там ще бъдат разкрити и цените на моделите.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 33 гласа.

Свързани новини