Отидете към основна версия

15 263 44

Лимузината на новия президент на САЩ

  • джо байдън-
  • cadillac-
  • the one-
  • the beast-
  • звярът-
  • лимузина-
  • президент на сащ

"Звярът" на Джо Байдън тежи десет тона

Новият, 46-и президент на САЩ Джоузеф Байдън наследи от своя предшественик Доналд Тръмп не само държавни дела, но и прословутия служебен автомобил. Сега дългогодишният любител на класиката Corvette ще се вози в бронираната лимузина Cadillac One, която Джо вече представи на своето откриване.

Президентският Cadillac One е истинска крепост на колела и по очевидни причини и малко данни за него. Според слуховете автомобилът тежи около 10 тона, като голямото тегло се дължи на факта, че колата е оборудвана със свръхяка бронирана капсула.

Лимузината е построена на базата на огромен пикап, но има и друга версия, според която „Звярът“ (The Beast - второто име на президентския автомобил) е базиран на Cadillac Escalade. Но отвън лимузината е подобна на седана Cadillac CT6 (въпреки че има прилики и с Escalade).

Дебелината на каросерията на автомобила е 15 см (като тази на самолет от гражданската авиация), а стъклата са с дебелина 10 см. В допълнение, лимузината е оборудвана със специални гуми, които са подсилени с кевларова защита.

Освен това лимузината има защита срещу бактериални и биологични оръжия, специални пистолети за изстрелване на димни екрани и пръскане на сълзотворен газ, пожарогасителна система, аварийно подаване на кислород в купето и дори стартиране на електрически заряд през дръжките на вратите. който се активира в случай на атака.

И накрая, вътре в колата е инсталиран хладилник, който съхранява кръв от същата група и със същия Rh фактор като тези на президента, както и дефибрилатор и друго медицинско оборудване. Но самата тапицерия е доста скромна.

Интериорът на Cadillac One е облицован с обикновен велур. Между другото, като цяло Байдън вече има не един, а два такива Cadillac One. Задачата на втората кола е да обърка евентуалните нападатели, като само приближени от охраната трябва да знаят в коя лимузина е държавният глава.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.

Свързани новини