Last news in Fakti

6 Юни, 2021 11:30 3 328 3

Джо Байдън се зае да оправя автомобилната индустрия

  • джо байдън-
  • автомобилна индустрия-
  • чипове

САЩ ще увеличат производството на чипове, поради недостига от които се срива автомобилната индустрия

Джо Байдън се зае да оправя автомобилната индустрия - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът Джо Байдън обеща да увеличи производствения капацитет на микрочипове, но поясни, че са възможни проблеми с доставките, тъй като американската икономика все още не се е възстановила напълно от коронавирусната криза.

Съединените американски щати възнамеряват да увеличат производството на микрочипове, като това ще стане в съвсем близко бъдеще, които са необходими, наред с други неща, за производството на автомобили. Това заяви президентът Джо Байдън в реч, излъчена на уебсайта на Белия дом.

Според Байдън американската администрация планира да премахне ограниченията за доставка и да произведе повече чипове в страната. Държавният глава обаче уточни също, че с възстановяването на американската икономика са възможни някои проблеми с доставките.

Както вече ви информирахме, микросхемите са необходими за производството на автомобили. Поради коронавируса обаче производството на самите чипове се забави много. Първо, това е свързано с ограниченията, на които са подложени фабриките; второ, поради пандемията, търсенето на компютри, лаптопи, таблети, смартфони и друга потребителска електроника се увеличи рязко.

Производителите на автомобили започнаха да алармират в края на миналата година. Тогава Volkswagen, Ford, Toyota, Honda, Chrysler, Nissan и други компании масово намалиха производството на автомобили поради липсата на микросхеми.

По-късно към тези производители бяха добавени и други - NIO, Jaguar, Hyundai. Особено засегнати са тези, които произвеждат електрически автомобили, тъй като производството на електрически превозни средства изисква двойно повече чипове, отколкото производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kgb

    16 4 Отговор
    Байдън се заел с нещо...ха ха ха ха хаааа
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Смех

    9 3 Отговор
    Отдавна Сащ нямат капацитета да произвеждат чипове
    След като китайските марионетки като Гейтс изнесоха всичко вече са тотално зависими от Азия