Last news in Fakti

9 Юни, 2021 12:48 6 029 6

Новият Cadillac Escalade срещу Калашник (ВИДЕО)

  • cadillac-
  • escalade-
  • брониран автомобил-
  • калашников

Канадската фирма Inkas обяви разработването на брониран автомобил, базиран на новото поколение Cadillac Escalade

Новият Cadillac Escalade срещу Калашник (ВИДЕО) - 1

Скритата бронирана технология на новия Cadillac Escalade осигурява на пътниците защита от клас BR6: по този начин новото SUV ще ги предпази от нападение на стрелково оръжие от типа на автомат Калашников, както и от последиците от експлозията на две ръчни гранати наведнъж.

В базовата версия Cadillac Escalade получава бронирана капсула около купето. Освен това отделението за батерията и блока за управление на задвижването са бронирани отделно. Inkas ще замени стандартните стъкла с бронирани, а също така ще използва своята технология за защита на фугите на вратите.

Окачването на Cadillac Escalade има подсилени пружини, а стандартните гуми отстъпват място на такива, които са устойчиви на пробиване. Освен това автомобилът може да бъде оборудван с по-мощни спирачки, пожарогасителна система, както и сигнални светлини и сирена.

В същото време силовият агрегат на джипа Cadillac Escalade остава непроменен. Това е 6.2-литров V8 бензинов двигател с мощност 420 к.с. Той работи в тандем с 10-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на всички колела. По поръчка Inkas може да бронира и дизеловата модификация на Escalade, 3.0-литровият двигател на която развива 281 к.с. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    19 2 Отговор
    Видяхме новия Ескалейд, ама не видяхме нито видео срещу калашник, ното нищо...
  • 2 zeus

    23 3 Отговор
    Срещу РПГ-7 всички са равни ;)
  • 3 То не е за калашник

    14 4 Отговор
    Една гранатометка Иголь и после събирай разтопени тенекии..

    Коментиран от #6

  • 4 СТАРШИНАТА

    11 3 Отговор
    КАЛАШНИКА МОЖЕ ДА СТРЕЛЯ С БРОНЕБОЙНИ ТА НЕМА ФИЛМЧЕ КАК ПРОБИВАТ ПРЕХВАЛЕНИЯ КАДИЛАК!!!!!
  • 5 Леле

    9 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Това е 6.2-литров V8 бензинов двигател с мощност 420 к.с."....И колко литра бензин гори на 100 км. това чудо? За един приятел питам който иска да си купи такава кола. Ама сега кара Опел Корса на газ...
  • 6 Ерец

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "То не е за калашник":

    Какво ще кажете да го тестват с вашите таралясници , а ? Фронтално , странично , скорост по ваш избор…