Last news in Fakti

13 Януари, 2023 09:45 4 167 6

Класифицирани документи и Corvette: Ще има ли проблеми за Байдън?

  • джо байдън-
  • corvette

Откриването на втора партида файлове до класическа кола в гаража на американския президент може да има отражение върху политическото му бъдеще

Класифицирани документи и Corvette: Ще има ли проблеми за Байдън? - 1

Белият дом призна извличането на две партиди класифицирани документи от времето на Джо Байдън като вицепрезидент, една от личния му кабинет и друга от гаража му в Делауеър. Байдън призна за тайник с класифицирани документи в гаража на резиденцията му в Уилмингтън, Делауеър, който се намира в гаража му, точно до неговия класически Corvette.

Репортер попита Байдън защо е съхранявал такива файлове до класическия Corvette, който държи в гаража си. Той отговори иронично: „Между другото, моят Corvette е в заключен гараж... не е като да седи на улицата.

С какво случаят е по-различен от този на Тръмп? Прегледът на потенциалното неправилно боравене от страна на Байдън с класифицирани материали е важен, защото идва на фона на федерално наказателно разследване на неоторизирано притежание на държавни документи от Тръмп в Мар-а-Лаго, датиращи от времето му в Белия дом.

Има някои прилики, например, че и в двата случая изглежда, че класифицираните документи са били неправилно прехвърлени извън правителствените съоръжения по време на преходните периоди между две администрации в началото на 2017 г. и началото на 2021 г. Но има и някои явни разлики. Първата е въпрос на мащаб: Тръмп е съхранявал повече от 100 секретни документа, докато само 10 такива файла са открити у Байдън.

Класифицирани документи и Corvette: Ще има ли проблеми за Байдън?

Но най-важният въпрос се отнася до сътрудничеството с федералните власти. Докато Тръмп се съпротивляваше да даде документите в продължение на месеци, Белият дом казва, че екипът на Байдън незабавно ги е предал, при това добросъвестно и доброволно. Въпреки това от правна гледна точка Байдън може да няма сериозни проблеми ако се докаже, че и незаконно е запазил чувствителните държавни документи и след това умишлено ги е скрил.

Засега изглежда, че това е по-вероятно случай на небрежно боравене с документите, прибрани незнайно защо до класическия му Corvette, но откриването на втора партида файлове до класическа кола в гаража на американския президент може да има отражение върху политическото му бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На дъртият му е все тая,

    28 0 Отговор
    той е вече взел дал, вече е в историята.
  • 2 12343211

    1 6 Отговор
    То тръмп няма камоли байдън.
  • 3 Тц тц

    19 0 Отговор
    Няма да има проблеми човекът. В никоя държава не съдят невменяеми, нищо че ги избират за президенти и кирчовци!
  • 4 честен ционист

    6 0 Отговор
    Бай Джо има космати крака и дълбоки джобове.

  • 5 сирене

    15 0 Отговор
    смятай, дори самите американци не го искат вече господина Джо Деменция Дън
  • 6 Поп Кръстю

    4 0 Отговор
    Той има пенсия ,негое страх че щего уволнят. Милионерите несе страхуват от уволнение.