Отидете към основна версия

18 644 41

Притесняват ви бордюрите: Ето няколко автомобила с доста висок клиренс

  • автомобили-
  • всъдеходи-
  • кросоувъри-
  • клиренс
Skoda Octavia Scout

Тенденцията за все по-голяма популярност на кросоувърите съвсем не е случайна. Хората по света ги харесват заради голямата им практичност и заради по-високият им пътен просвет. В крайна сметка, особено по родните пътища, е по-практично да се карат автомобили с по-голям клиренс, но пък от друга страна не е тайна, че и тези коли си имат недостатъци, свързани най-вече с по-високия общ център на тежестта.

Именно поради тази причина не са малко и любителите на леки коли. Много от тях обаче също искат малко по-повдигнати автомобили, като статистиката показва, че тези купувачи избират комби версии. Автомобилните производители също се опитват да възвърнат популярността на други класове освен на кросоувърите, така че предлагат разнообразни опции, като например: „пакет за лоши пътища“.

Тази опция помага да се увеличи просветът на седаните и хечбековете, което ги прави интересни за онези, които искат автомобил с добър клиренс. Естествено колите с най-голям клиренс са т.нар. всъдеходи. Следват кросоувърите и повдигнатите леки коли, които в голямата си част са комбита.

Всъдеходи

NISSAN PATROL
MERCEDES-BENZ G-KLASSE
INFINITI QX80
LAND ROVER RANGE ROVER
JEEP CHEROKEE TRAILHAWK

Кросоувъри

AUDI Q7
VOLKSWAGEN TOUAREG
SUZUKI SX4
ACURA RDX
BMW X5

Повдигнати комбита

VOLVO XC70
AUDI A4 ALLROAD QUATTRO
SKODA OCTAVIA SCOUT
OPEL INSIGNIA
CITROEN C5 TOURER

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.

Свързани новини