Отидете към основна версия

7 894 20

Mercedes представи новия CLS

  • mercedes-benz-
  • cls-
  • рестайлинг

Купеобразният седан Mercedes-Benz CLS получи т.нар. рестайлинг - леко променен външен вид, технологии от новата Е-Klasse и хибридни двигатели

Mercedes-Benz представи модернизираното трето поколение на купеобразния седан CLS , който получи леко модифициран екстериор и интериор, както и технологии от „по-старата“ E-класа. Световните продажби на рестайлинг модела ще започнат през юли тази година.

Базовата версия на обновения Mercedes-Benz CLS може да се различи от предшественика си благодарение на модернизираната решетка на радиатора, модифицираните предни брони с различни въздухозаборници и хромиран сребърен сплитер. Освен това за автомобила вече се предлагат 19- и 20-цолови алуминиеви джанти.

Основната промяна в салона е въвеждането на нов мултифункционален волан с кожена тапицерия и сензорни бутони. Флагманската версия на Mercedes-AMG CLS 53 разполага с волан от ново поколение, който дебютира в обновената Е-Klasse. Това е волан с три спици, при който страничните спици са разделени на две и всяка част има собствен набор от бутони за управление.

В зависимост от версията, обновеният Mercedes-Benz CLS се предлага с информационно-развлекателния комплекс MBUX с виртуален екран на инструментална група и мултимедиен сензорен дисплей, всеки с диагонал 10,25 или 12,3 инча. Комплексът осигурява интелигентна система за гласов контрол и функция за добавена реалност, която наслагва навигационни подкани върху изображението от предната камера.

Списъкът на електронните „асистенти“ включва адаптивен круиз контрол, който може автоматично да възобнови движението след пълно спиране, ако времето му не надвишава една минута, функция за наблюдение на слепи зони, система за задържане на автомобила в заетата лента, както и всестранни камери с повишено покритие.

Гамата от двигатели е представена от три бензинови и три дизелови двигателя

Базовият агрегат е двулитров дизелов двигател с мощност 194 конски сили. Следва го двулитров (265-конски сили) четирицилиндров, работещ на принципа на „умерен хибрид“ - със стартер-генератор, осигуряващ допълнителни 20 сили и 200 Нм при ускорение. В горната част на дизеловата линия има редови шестак, разполагащ с мощ от 330 к.с. и 700 нютонметра максимален въртящ момент.

Бензиновата гама е представена от двулитров четирицилиндров турбомотор с мощност 299 к.с. и трилитров шестцилиндров "умерено-хибриден" двигател, произвеждащ 367 конски сили и 500 нютон метра. Топ версията Mercedes-AMG CLS 53 е оборудвана със същата хибридна система и трилитров „шестак“ с 435 конски сили и 520 Нм въртящ момент.

Такъв автомобил е в състояние да ускори от място до 100 км/ч за 4,5 секунди, а максималната му скорост е принудително ограничена до 250 км/ч (с опционалния AMG Driver's Package ограничителят се премества на 270 км/ч). Цените за обновения Mercedes-Benz CLS ще бъдат обявени малко преди старта на продажбите, който ще е през юли.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини