Last news in Fakti

9 Юни, 2021 10:31 13 480 26

Новата S-Klasse се провали на "лосовия тест" (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • лосов тест

В тестовете участва дизеловата версия, на която не помогна дори спортният режим

Новата S-Klasse се провали на "лосовия тест" (ВИДЕО) - 1

Журналистите на испанското издание km77 тестваха маневреността на новото поколение на дизелов Mercedes-Benz S-Klasse. По време на т.нар. "лосов тест" топ седанът на марката не успя да извърши необходимите маневри със скорост от 77 километра в час.

Лосовият тест е един от най-предизвикателните тестове на превозни средства. По време на тези изпитания експертите изследват управлението на превозното средство в случай на неочаквани препятствия. Тестваният модел трябва да се движи по дадена траектория, да прави остри маневри, без да събаря конусите, поставени на трасето. Необходимият резултат, който позволява успешно преминаване на теста, е смяната на лентите да се случи със скорост 77 километра в час.

Дизеловата версия на Mercedes-Benz S 400 обаче не успя. Този седан е оборудван със стандартно въздушно окачване Airmatic. Преди втория опит експертите избират режим на шофиране Sport +, при който окачването на S-класата е спуснато с 17 милиметра, като го прави и по-твърдо. Освен това тази опция подобрява управлението. С такива настройки седанът се справи успешно с теста, но със скорост 74 километра в час. Следващият опит със скорост от 76 километра в час отново е неуспешен - Mercedes-ът събаря няколко конуса.

Въпреки това експертите отбелязват предсказуемо поведение, адекватни реакции и компетентна намеса на стабилизиращата система по време на маневри. Ще припомним, че в началото на юни испанското издание km.77 тества новия Lexus LS 500h отново в лосов тест. Японският седан също се провали, като успя да премине чисто теста със максимална скорост 71 километра в час.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасонн

    25 41 Отговор
    Нещо ми се вижда задкормилното устройство да не се справя сякаш, а не автомобила....

    Коментиран от #22

  • 2 Аз съм

    3 1 Отговор
    Деее...а :)))))))
  • 3 хъх

    19 5 Отговор
    Хюндай с повече електроника.
  • 4 ggg

    26 6 Отговор
    По принцип статията е написана, изключително непрофесионално, поради фактът, че не се дава цялостаната класация, кой е издържал и кой не е, съответния тест. Така бихме могли да придобием реална представа какво се случва и накъде са Мерцедес с направата на колата. Да не се окаже, че повечето коли не издържат въпросният тест. Също така да не пренебрегваме фактът, че много тестове се правят, по такива правила, че да спечелят точно определени марки и модели коли, за което е добре платено предарително от съответния производител.

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Stoich

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "ggg":

    Абсолютно си прав! Рекорда го държи първата Ситроен Ксантия, мисля че беше с 83 км/ч.
  • 6 Нормално

    15 11 Отговор
    Този тест е за седани и малко СУВ. Това е премиум лимузина, А8, Лексус, 7-ма серия също не могат да се справят. Големите всъдеходи също. Разсгоянието между коносите и скоростта от 77 км е една и съща за всички коли, което не е редно!

    Коментиран от #16

  • 7 468282

    22 22 Отговор
    Немците отдавна все по-малко се справят с автомобилостроенето. Но пък искат много големи пари за премиумите си бъкани с китайски части. Хайде давайте минусите 😂
  • 8 Иванчо

    5 9 Отговор
    Нека не забравяме, че не е едно и също дали правиш тест със 77 км/ч с кола, тежаща един тон, тон и половина и с такава, тежаща два тона и половина. Не се сочат критериите тегло - препоръчителна скорост. Няма как да са еднакви за всички категории автомобили.
  • 9 карчи

    10 5 Отговор
    За сравнение вижте, какво прави обикновена Фиеста ;)

  • 10 5676

    10 4 Отговор
    Глупости. Тестът е ясен за всички. Караш с 77км/ч изкача препятствие на пътя, правиш маневра, за да го избегнеш, преминавайки през лентата за насрещно движение и се прибираш в собствената лента за възможно най-къс срок от време. Видно е, че инженерите в Mercedes не са си свършили ДОКРАЙ работата, след като при промяна на настройките се постигат по-добри резутлати. В момента автомобилните компании инвестират повече в това да постигнат конфорт и забавление за шофьора и пътниците, отколко да направят автомобилите прецизни за шофиране. Наличието на прибори за управление в автомобилите в момента е единствено от застрахователна гледна точка - още няма ясни правила кой е виновен при инцидент с автономни автомобили. Ако попаднеш в катастрофа и Lane keep assist-ът ти е попречил да я избегнеш - ти си виновен. Дори на таблото Lane keep assist-ът да не свети, той винаги работи и не е изключен. И т.н. А този то първия коментар можеш да ходи да се пообразова и да не мисли, че може да оценява професионалисти в автомобилния сектор...
  • 11 Най добре

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "ggg":

    Виж пежо 508 как и с колко го минава после умувай.

    Коментиран от #21

  • 12 Буха ха

    2 9 Отговор
    От W126 насам не харесвам Мерцедес Ес класа, но е очевидно че гумите с които е оборудван тествания модел не стават.
  • 13 До всички компетентни!!!

    13 3 Отговор
    Айде разбирачи колко пъти ви се е налагало в реалния живот да правите тази маневра? И колко адекватни ще сте да я направите въобще докато пушите, чатите на телефона или дремете със 90км за икономия ...
  • 14 Знайко

    6 16 Отговор
    Глупости са написали тези журнаисти. Като не са доволни и не им харесва Мерседеса, да ми го подарят, за мен е чудесна S-класата. Колата е супер, много е послушна и стои чудесно на пътя. Дори почти не поднася. Много е по-добра в завой от сегашната ми 12 годишна, която карам аз. Просто е много по-дълга от обикновените коли. Това е кола дълга 5 м. да я сравняват с подобни на нея, а не с дълги 4,0-4,3 м. коли. За тази маневра просто и трябва малко повече растояние между конусите и ще го мине дори и с 120 км/ч теста. Гледал съм същия тест на Фолксваген Пасат и Пежо ... при подобни скорости и разстояния между конусите. И двете са много по-зле, задницата им губи сцепление и „излита“ от пътя, и помита конусите. И двете са почти на границата да се завъртят, само електроните ситеми ги спасяват, но явно не са достатъчно добри.
  • 15 Маймуняка

    6 6 Отговор
    Жигулито минава на тоя тест със почти 100 километра в час ! Вижте клипчета
  • 16 бмв

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нормално":

    Редно е. На пътя никой не те пита колко ти е голяма колата. То е ясно че малките и леките ще се държат по-добре. Но пък големите са по-безопасни при удар.
  • 17 Ситроен

    5 2 Отговор
    Верно ли не знаете, че рекорда на лосовия тест се държи от ситроен Ксантия актива ???И то 1999г производство

    Коментиран от #19

  • 18 Прекалено

    2 2 Отговор
    Тежък автомобил за да се справи с този тест!
  • 19 Не е тъй

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "Ситроен":

    Никакъв рекорд не се държи от Ксантия, стига сте я повтаряли! Вижте теста при Ксантия, разстоянието от първия тунел към втория и обратно, е по-голямо от тестовете сега! За това минава с по-висока скорост. Стабилна е, но теста не е същия! А Тесла Модел 3 минава с по-висока скорост и от Ксантия, на този тест тук!
  • 20 Коко

    3 0 Отговор
    А тази като е лека защо така.....

  • 21 0000

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Най добре":

    Ти пък пеугеота къде го сложи при колите
  • 22 Boxer 3.0

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ужасонн":

    Да, определено се вижда как в последният завой пилота реагира с волана с огромно закъснение!
    Не съм им привърженик на мерцедес, но в случаят пилота за нищо не става!

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Съдията Дред

    3 1 Отговор
    Мерцедес с муцуна на старо Мондео
  • 24 Каручка

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Boxer 3.0":

    Ааххах, седнал Ганьо да казва кой е пилот - карай каручки
  • 25 РЗС

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Boxer 3.0":

    Баче, как си го представяш мерцедес да наеме неопитен тест изпитател, и особено да им тества най-скъпия модел? Да мислиш ще е възможно ли? Я си пусни св-то в бенц и им покажи как се прави
  • 26 Полезно

    3 0 Отговор
    Много полезен тест.
    Да знаят притежателите на този страхотен автомобил, че въпреки всичкия лукс е автомобил, не самолет.
    Не че не може да излети от пътя, но няма как да се приземи цяла ...