Отидете към основна версия

13 611 52

Максималната скорост на всички "рена" и "дачии" става 180 км/ч

  • renault-
  • dacia-
  • максимална скорост

Според ръководството на Renault високата скорост е отговорна за повече от една трета от фаталните инциденти

Ръководителят на Renault Лука де Мео заяви, че новите автомобили на компанията няма да могат да да развиват скорост по-висока от 180 километра в час. Като причина за решението, той посочи мерките за безопасност.

Високата скорост "е отговорна за повече от една трета от фаталните инциденти", казва де Мео на събрание на акционерите, цитиран от Le Figaro. Според него скоростта ще бъде ограничена за всички автомобили Renault и Dacia. Дали това ще се отрази на спортната марка Alpine, де Мео не уточни.

За различните модели ще бъдат избрани техните собствени ограничения. Например новото електрическо Renault Megane, което трябва да стартира през 2022 г., няма да може да ускорява над 160 км/ч.

Превозните средства ще бъдат оборудвани с електронни устройства Safety coach. Те ще могат автоматично да ограничават скоростта в съответствие с пътните знаци и данните за геолокация, както и да оценяват безопасността при шофиране за предаване на данни на застрахователите.

Компанията също така планира да оборудва автомобилите със система, която в случай на инцидент ще може да предаде условен код с технически данни на спасителите. Ще припомним, че и Volvo започна да ограничава максималната скорост на автомобилите си миналата година.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.

Свързани новини