Отидете към основна версия

5 642 39

Дамите се смятат за по-добри шофьори от мъжете

  • жени-
  • шофьори
Снимка: Shutterstock

Едно проучване на германската аналитична агенция Adastra, проведено сред автомобилистки от Западна Европа, показва, че дамите се смятат за по-добри шофьори от мъжете. На такова самоуверено мнение са 76% от участничките в анкетата.

Въпреки това 85% от жените признават, че при покупка на нова кола се консултират именно с познат мъж, само 8% избират самостоятелно, 2% искат съвет от приятелки, 1% търсят отговор в интернет форуми или консултанти в автосалон, а 13% залагат на комбинация от всички гореизброени източници.

Шофьорски книжки имат 64% от анкетираните, произволно избрани жени, 28% планират скоро да седнат зад волана, а за твърди пешеходки се обявяват едва 5%. Почти половината анкетирани дами управляват собствен автомобил, а 31% имат обща кола със съпруг или друг член на семейството.

Малките градски автомобили все повече привличат съвременните шофьорки, отбелязват авторите на изследването. Една част от дамите обаче харесват компактни всъдеходи и кросоувъри (22%), а 26% от жените предпочитат големи джипове. Малолитражките лежат на сърцето на едва 33% от шофьорките.

Интересен нюанс в изследването е категоричният отказ на дамите да делят автомобилите на мъжки и женски. 83% са твърдо убедени, че изглеждат еднакво добре зад волана на всяко превозно средство. За сметка на това основната част от шофьорките (46%) намират мъж в малолитражка за комична гледка, а други 39% са убедени, че такъв шофьор най-вероятно кара колата на своя приятелка.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.

Свързани новини