Last news in Fakti

28 Май, 2021 17:51 5 602 39

Дамите се смятат за по-добри шофьори от мъжете

  • жени-
  • шофьори
Дамите се смятат за по-добри шофьори от мъжете - 1
Снимка: Shutterstock

Едно проучване на германската аналитична агенция Adastra, проведено сред автомобилистки от Западна Европа, показва, че дамите се смятат за по-добри шофьори от мъжете. На такова самоуверено мнение са 76% от участничките в анкетата.

Въпреки това 85% от жените признават, че при покупка на нова кола се консултират именно с познат мъж, само 8% избират самостоятелно, 2% искат съвет от приятелки, 1% търсят отговор в интернет форуми или консултанти в автосалон, а 13% залагат на комбинация от всички гореизброени източници.

Шофьорски книжки имат 64% от анкетираните, произволно избрани жени, 28% планират скоро да седнат зад волана, а за твърди пешеходки се обявяват едва 5%. Почти половината анкетирани дами управляват собствен автомобил, а 31% имат обща кола със съпруг или друг член на семейството.

Малките градски автомобили все повече привличат съвременните шофьорки, отбелязват авторите на изследването. Една част от дамите обаче харесват компактни всъдеходи и кросоувъри (22%), а 26% от жените предпочитат големи джипове. Малолитражките лежат на сърцето на едва 33% от шофьорките.

Интересен нюанс в изследването е категоричният отказ на дамите да делят автомобилите на мъжки и женски. 83% са твърдо убедени, че изглеждат еднакво добре зад волана на всяко превозно средство. За сметка на това основната част от шофьорките (46%) намират мъж в малолитражка за комична гледка, а други 39% са убедени, че такъв шофьор най-вероятно кара колата на своя приятелка.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Счупи тъпомера

    89 4 Отговор
    90% от дамите, нямат представа, къде е ляво и дясно. Нямат усещане за габарити и заради страховете си карат с 30 и предизвикват задръствания и рискови изпреварвания. Ако на това му се казва добри шофьори...
  • 2 Да беее

    16 7 Отговор
    Така е ....
  • 3 По добри са

    33 4 Отговор
    С ръчката на скоростите !!!
  • 4 Без

    29 4 Отговор
    ...хуморески,моля!
  • 5 no name no face no number

    41 2 Отговор
    Хахаха това жените станахте специалисти по всичко. Арно нека, щом има балъци спонсори и ескалатори евала, обаче сте голо вода зад волана много рядко някоя да е читаеа и добра. Даже сте много опасни за другите участници в движението. Ужасни сте не стига, че топави, но и телефона до кормилото и чата е нон стоп, ако случайно спре е време за грим, че то огледалата за какво са.

    Коментиран от #10

  • 6 До глупендерите с комплекси

    7 37 Отговор
    Бавно карат, защото ограничението в града е 40км/ч, а разни меки п*шки се дуят с 80-100км/ч в градски условия и изпреварват като ненормално, щото си мислят, че са "големи" мъже.

    Коментиран от #34

  • 7 BigBulgarianBoss

    10 21 Отговор
    Аз съм чувал, че мъжете правят по хубави дудуци.. Дами не се засягайте
  • 8 Дама

    33 3 Отговор
    Всички виждаме,че повечето жени се блъскат,като овни в разни работи и в повечето случаи си нямат и ни най-малка представа как да паркират!Това ми звучи супер НЕВЯРНО.Пълни глупости.Жените са доста ЛОШИ шофьори.Sorry.Дори не би трябвало да се поставя под въпрос тая работа...
  • 9 ffff

    28 1 Отговор
    И ка го направихте това изследване?
    Ако е по броя на актовете, които с една усмивка се разминават,
    мерси. Ако е по критерий на километър изминато разстояние,
    дали ще излезнат нещата.
  • 10 Не ставате за нищо

    3 34 Отговор

    До коментар #5 от "no name no face no number":

    И деца могат да имат и сами да си ги гледат, и пари да изкарват, и кола да си купят и апартамент... Май за нищо не е нужен мъж вече. Затова и сте толкова недоволни.

    Коментиран от #13, #14, #22, #25, #28, #35

  • 11 Дама

    25 2 Отговор
    Аааааа, жените СЕ СМЯТАЛИ!те се смятали за по-добри!Ясно,разбрах...не трябва да се изненадвам,но въпреки това СЕ ИЗНЕНАДВАМ-голяма НАГЛОСТ и АРОГАНТНОСТ бе....Тея дами кои са били-от съюза за върлите и непоправими феминистки или неща такова?
  • 12 Гхй

    23 2 Отговор
    И никога не спират на пешеходци!!!
  • 13 Дама

    29 2 Отговор

    До коментар #10 от "Не ставате за нищо":

    На теб не ли ли е нужен мъж за някои РАБОТИ,бе?!Или с други средства караш...Мъж си е нужен и жена си е нужна и ВИНАГИ ще бъде така.ДАНО да бъде така де...Война на полове-"Кой е по-по-най" се води от ПРОСТИ и БЕЗЧУВСТВЕНИ хора...Всички сме еднакви и ЕСТЕСТВЕНО,че сме си нужни един на друг!И то много!Е,явно не важи за всички де...някои обичат само себе си и това им е голямата "любов" в живота...

    Коментиран от #36

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 по скоро

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "АА1":

    е някой " татрамат" - 200кг и мъжете не и обръщат,внимание !
  • 16 Владиславово

    21 2 Отговор
    Негър скиор и жена шофьор. По какво си приличат? Има ги, но трудно се намират

    Коментиран от #24

  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 6 Отговор
    Изсмукана от пръсти!!!Колата е необходимост ,да отиде човек от точка А до точка Б с някакъв багаж,който не може да се пренесе на ръце.Уверено мога да кажа ,че грешите!Жените са по опасни шофьори и е редно да правите статистика ,а не анкета!Вижте колко жени карат и колко мъже.Какви са гежките ПТП и т н.Жена ми има Златен Талон,аз съм я готвил и на градско и Полигон,но сега не иска да кара!Като стои и гледа до мен....В Бг повечето мъже карат Нагло и,когато и другиа кара така.........++++!Дано оцелеем и тази година сред вас бг!Аз съжалявам ,че като сменях книжката не си взех златен талон,а сега все нямам време да отида до кат.
  • 18 хахахах

    11 0 Отговор
    това ми напомня за ония ден , една пред нас как подаваше газ и рязко отпускаше съединителя и гаснеше вместо да натисне спирачка да спре колата да се движи напред 😅🤣
  • 19 Хаха

    13 0 Отговор
    Нали знаете - всички шофьори вярват, че оостаналите са пълна скръб, но също така смятат, че те самите са много добри :-)
  • 20 Димов

    24 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Шофьорски книжки имат 64% от анкетираните, произволно избрани жени ----- А останалите 36% нямат книжки, но все пак се смятат за по-добри шофьори от мъжете.
  • 21 Димов

    17 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 83% са твърдо убедени, че изглеждат еднакво добре зад волана на всяко превозно средство. ---- На тия 83%, мъжете им да им вземат ключовете от семейния джип и да им връчат един УАЗ.
  • 22 Димов

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не ставате за нищо":

    Като Анджелина ли? Тя много добре ги гледа нейните. Хеле па щерката - пардон - синковеца.....
  • 23 МУНЧО

    15 0 Отговор
    НЕГЪР СКИОР И ЖЕНА ШАФИОР !ХА ХА ХА !
  • 24 Мюмюн

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Владиславово":

    Ашколсун ва, градски. Ама ша знайш-по надоле от квартала ти, има нема 4км, тука имами идна шафиорка-кара фиат пунто:пуши, докат кара, надува музиката, гримира са, кълне другити будали в движинието, спира и скача ут кулата на бой, ама многу я бива зад гиврека. Пустуяно кара сас 100 при уграничение ут 60 пу бул. Левски кам джинса си у виница. Туй мигачи...знаци...хич ни ги сайдисва за нищу. Ербап мума, виками й Роза пръста.Що пръста ли...щот утваря джама и пуказва среден праст на другити.
  • 25 no name no face no number

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Не ставате за нищо":

    Така е настана ку.......ко време
  • 26 Смешко

    15 0 Отговор
    Е то затова в Формула 1 е пълно с жени пилоти
  • 27 шопендар

    12 0 Отговор
    ако видиш че колата отпред дава десен мигач,НООООО завива наляво,ще се сетиш ли какъв е шофьора
  • 28 Меркантилност

    18 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не ставате за нищо":

    хаха кажи го на бившата ми дето и направих цици и си отиде и не може да се справя с детето защото е твърде голям егоист поради която я изхвърлих от живота си - уж плащам издръжка а обръщам повече внимание на детето от нея... повечето жени на новото поколение сте такива - искате всичко и го искате веднага дали ще е спонсор или да си снимате да не казвам кое за пари трябва веднага фалшивите ботуши на карл лагерфелд за 400 лева от интернет да са поръчани!

    Коментиран от #37

  • 29 smeh

    14 1 Отговор
    Едно 80% от дамите ги разпознавам още преди да съм видял, че зад волана седи жена. Позицията и маневрите им на пътя са нещо смесено между пиян шофьор и заспал тираджия - прави се неадекватна маневра, която се коригира с още по-неадекватна. Възхищение в мен предизвикват тези, които си признават и предоставят на мъжа да върши това, в което е очевидно е по-добър.
  • 30 Легнум

    3 0 Отговор
    Щом ТЕ се смятат, в реда на нещата е. Те и за доста други неща се смятат за по-....
  • 31 Пурко

    12 0 Отговор
    Жените се държат на пътя точно както в къщи и в живота! Правят си Каквото си Искат без да се интересуват от мнението и действията на другите! И става все по-лошо и все по-зле!
  • 32 Ibs

    7 0 Отговор
    може би малко по-стриктни, но не и по-дори. Даже в някой ситуации вдигат ръце и крака
  • 33 Отвън

    3 0 Отговор
    И тази на снимката шофира добре - докато се движи напред, гледа назад.
  • 34 Мале мале

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "До глупендерите с комплекси":

    Ще ме извиняваш, обаче ограничението в града не е 40😂
  • 35 Мъж

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не ставате за нищо":

    Децата, който растят бе единия от двамата родители имат:

    - 3 по-висока вероятност да не завършат у-ще
    - 7 пъти по-висока вероятност да живеят в крайна бедност
    - 10 пъти по-висока вероятност да изгният по затворите

    И майката е нужна и бащата. Но това радикалните феминистки никога няма да ти го кажат. От тях деца никой не иска, затова.

    Другият ви проблем е, че вие жените гледате да го закрепите детето до порастне. Чисто биологично и нищо повече. А бащата подготвя децата си за живота.

    Другото за половете - ние мъжете може да получаваме секс от неангажиращи връзки до гроб. Вие жените имате нужда от истински, дълбоки емоции. Иначе серотонина ви пада, а от там насетне… разруха
  • 36 Смотаняк

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дама":

    Не забравяйте че зад всеки успял индивид мъж или жена стои един друг предан и верен до гроб
  • 37 Смотаняк

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Меркантилност":

    Що се сърдиш дядоеата аз съм на 86 по мое време нямаше изкуствени ДЖУКИ ЦИЦИ ДУПЕ всички бяха истински и красиви и добри маики съпруга и домакини ВИЕ СИ ГИ СЪЗДАДОХТЕ СИЛИКООВИ И НЕПОНОСИМО ЗАЩОТО ИМ СЕ ВЪЗХИЩАВАТЕ И НЯКОЯ АКО НЯМА КОРЕКЦИИ Е ЗАДРЪСТЕНА!!!!!!! ПРЕДИ ДЕМОКРАЦИЯ МЪЖА СИ БЕШЕ МЪЖ ЖЕНАТА ЖЕНА А РАЗВОДА БЕШЕ 1 НА 100000 ИЗВИНЯВАЙ АМА БЕЗ СИЛИКООВИ ЖЕНИ СВЕТА БЕШЕ МНОГО ХУБАВО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ А ДНЕС СЕ ЖЕНЯТ ЗА ПАРИТЕ НЕ ЗА ДРУГО НЕЩО НАРЕЧЕНО ЛЮБОВ НЯМА ЛЮБОВ ВЕЧЕ ИМА САМО ПАРИ СВЪШАТ ЛИ ПАРИТЕ СВЪША ЖИВОТА
  • 38 Кривоглед

    1 0 Отговор
    Често пътувайки с приятелката ми срещам неадекватно каране и отдалече почвам да викам по някоя овца дето само не е заспала на волана. Приятелката ми вика; ам ти откъде знаеш ,че е жена и я изпреварвам да види индивида който кара. Отдалече като погледна една кола как се движи и ми е ясно кой седи зад волана. Едни такива стресирани с две ръце на волана и толкова набити в него че си все едно искат да си видят предния номер
  • 39 Имат право да е така

    0 0 Отговор
    Щом могат да шофират гримирайки се, да говорят по телефона държейки го като филия хляб, да се решат, да пеят и танцуват, да не забравяме цигарата в ръка, пишейки съобщения по телефона, е и понякога с доста стимуланти, значи са най-добрите.