Last news in Fakti

8 Август, 2023 09:45 2 627 7

Най-предпочитаните цветове на коли според жените са...

  • цветове-
  • кори-
  • жени
Най-предпочитаните цветове на коли според жените са... - 1

Интересно проучване, направено сред близо 25 000 жени - водачи на моторни превозни средства, показва какъв цвят кола предпочита нежната половина от човечеството. По отношение на критериите за избор на цвят на автомобила 47% от анкетираните посочват практичността на цвета на купето като ключов фактор.

Следваща по важност е естетиката - тази опция е избрана от 38% от участничките в проучването. В същото време само 5% избират цвета заради по-лесния ремонт впоследствие, а 10% от анкетираните признават, че цветът на автомобила няма никакво значение за тях.

Най-предпочитаните цветове на коли според жените са...

И така, най-популярният цвят за автомобил сред жените се оказва синьото и неговите нюанси. Такива коли харесват 73% от жените, участвали в анкетата. Почетното второ място се заема от белия цвят, симпатия към който изпитват почти 69% от анкетираните. Сребърните и черните цветове се борят за бронза със съответно 66% и 65%. Червеното и неговите нюанси затварят челната петица на най-популярните цветове за леки коли сред жените.

Участничките в анкетата не са толкова еднозначни за останалите цветови опции. Само 42% от анкетираните харесват зеленото, оранжевото (35%) и жълтото (33%). Но най-непривлекателните, според жените са розовите коли - само 27% от дамите харесват този цвят, останалите 73% не го харесват. В наше време обаче производителите на автомобили предлагат такива цветови опции за своите автомобили изключително рядко и такива модели рядко се срещат на вторичния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Oт високата кабина

    11 0 Отговор
    Участвайки в движението от високата кабина на камиона препоръчвам на дамите жълти, оранжеви и червени автомобили с винаги включени къси светлини. Не диодни алиекспрес лампички. Да ги виждаме отдалеч и да ги пазим, понеже те не се пазят.
  • 2 хаха

    11 0 Отговор
    Аз съм сигурен, че ако проведете пак, същото проучване, със същите жени - резултатите ще са коренно различни 🤷🏻‍♂️
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор
    Общо над 1000% 🤔🤔🤔
  • 4 оня с коня

    2 0 Отговор
    Стара истина е че "Цвят кола не кара".Междувременно ако ми предложат Подарък "Порше" НЕ БОЯДИСАНО изобщо т.е. "по ламарини" ,бих го предпочел пред всички Лъскави Сапунерки на света.
  • 5 Селянина с колелото

    1 0 Отговор
    Много приятна статия, от мен 5 . Посмях се много. Но ... наистина сините коли се ремонтират най-лесно - "...само 5% избират цвета заради по-лесния ремонт впоследствие..." ;-)
  • 6 Импресионист

    2 0 Отговор
    Най-модерно според женските особи е сарамбозово-пембяно с флорални мотиви от премито каки и пасторални нотки в интериора от кремаво-плюшено и и розово-миши нюанси.
  • 7 дядо поп

    3 0 Отговор
    Червена "Джук" , защото прилича на главата на мъжки атрибут!