Отидете към основна версия

6 339 21

Официално: Bugatti представи финалната версия на La Voiture Noire

  • bugatti-
  • la voiture noire-
  • chiron

Ексклузивният хиперкар струва 13.6 милиона долара

Снимки: Bugatti

След като през изминалата седмица Rolls-Royce показаха произведения в една бройка Boat Tail и отмъкна титлата за най-скъпа нова кола под носа на Bugatti, ето че вече втората най-скъпа нова кола беше официално представена във финалната си версия.

Пишем във финалната си версия, тъй като преди 2 години видяхме нейната външност, но характеристиките ѝ се пазеха в тайна. Произведеното в една единствена бройка La Voiture Noire отдава почит към изгубеното Bugatti Type 57 SC Atlantic, собственост на синът на Еторе Бугати – Жан Бугати.

Модерната интерпретация на колата е базирана на модела Chiron, като разполага с удължено междуосие и променен външен вид. Интересни са светлините в предната и задната част, както и шестте накрайника на ауспусите, разположени в дифузьора. Колата е изцяло решена в карбон върху който можем да открием безцветно лаково покритите.

За съжаление от марката не предоставят снимки на интериора, но знаем че в него преобладава кафява кожа и алуминиеви елементи. Все още се пази в тайна кой е собственик на ексклузивния хиперкар, но най-вероятно скоро ще стане съвсем ясно.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини