Last news in Fakti

18 Август, 2021 17:37 5 173 7

Екстремното Bugatti Bolide влиза в серийно производство

  • bugatti-
  • bugatti bolide-
  • bolide

От хиперкара ще бъдат произведени 40 екземпляра 

Екстремното Bugatti Bolide влиза в серийно производство - 1
Снимки: Bugatti

Може би си спомняте, че през месец октомври миналата година от Bugatti представиха интересна пистова машина с името Bolide и мощност от 1825 конски сили. Изглежда, че базираният на Chiron хиперкар е привлякъл вниманието не само на фенове, а и на потенциални купувачи, тъй като от френската марка обявиха, че той ще влезе в серийно производство.

Екстремното Bugatti Bolide влиза в серийно производство

От Bugatti планират да произведат точно 40 екземпляра на оборудваният с W16 пистов автомобил, който тежи едва 1450 килограма. За съжаление, серийната версия няма да генерира 1825 конски сили, а „едва“ 1577 конски сили и максимален въртящ момент от 1600 нютон метра. Ограниченията идват от горивото и промените по двигателя, които да му позволят да работи с обикновен бензин, а не състезателно гориво.

Екстремното Bugatti Bolide влиза в серийно производство

Все пак липсата на мощност едва ли ще се отрази сериозно на Bolide, който има отношение от 0.9 килограма на конска сила. От Bugatti не разкриват повече техническа информация за модела, така че ще трябва да изчакаме първите тестове, за да разберем повече.

Екстремното Bugatti Bolide влиза в серийно производство

Очаква се първите бройки да бъдат доставени поне през 2024 година, тъй като от компанията заявяват, че ще им трябват още поне три години, за да завършат разработването на модела. Както споменахме Bolide ще се произведе в ограничена серия от 40 броя, всеки от които ще струва минимум 4 милиона евро и пристига с пожарогасител и безплатни тренировки на писта.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Борисов

    12 5 Отговор
    Искам две

    Коментиран от #2

  • 2 Защо?

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Борисов":

    Заради пожарогасителите и тренировките за пожари ли, господин пожарникар? Носталгия?

    Коментиран от #6

  • 3 Джамбаза

    6 8 Отговор
    Бях взел едно такова от Алиекспрес, ама е много тясно и го продадох.
    Суперавтомобилите са малко надценени.
  • 4 Gowo

    5 4 Отговор
    То е все едно, да си купиш гаубица.И кво.На празниците по нова година ли ще я ползваш.Безумица.
  • 5 незнайко

    3 1 Отговор
    Браво за пожарогасителя ! Цяла система за гасене трябва да конструират при тази карбонова каросерия !!! Вече всички знаем как добре гори тази материя !!!
  • 6 Komapak

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Защо?":

    Дебели пожарникари дори не могат да влезнат в тази кола. Мен ме впечатли думата безплатен в статията😄. Първо 4млн после си чакай подаръците...

    Коментиран от #7

  • 7 Maksi

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Komapak":

    Точно думичката "безплатен" тръгнах да коментирам:D, луда работа!