Last news in Fakti

8 Юни, 2021 12:06 7 024 6

Bugatti представи нова версия на Chiron за „само“ 3.9 милиона долара

  • bugatti-
  • chiron-
  • super sport

Super Sport комбинира две от досегашните версии на хиперкара

Bugatti представи нова версия на Chiron за „само“ 3.9 милиона долара - 1
Снимки: Bugatti

В рамките на една седмица Bugatti представи два нови модела, които макар и да сме виждали в миналото, отново са доста интересни и разполагат с внушаващи характеристики. За разлика от La Voiture Noire, новият Chiron Super Sport струва „само“ 3.9 милиона долара и ще бъде произведен в не толкова ограничената серия от 60 екземпляра.

Новият Chiron Super Sport на практика комбинира модела Super Sport 300 +, който през 2019 година постигна рекорд за максимална скорост, но с всички удобства и екстри на стандартния Chiron. Ограниченият в 30 бройки модел 300 + разбираемо разполага с доста „постен“ интериор за сметка на максималната висока скорост.

За разлика от него Super Sport пристига с всичко, което може да поръчате и в стандартния Chiron, но в леко по-различна външна обвивка. Можете да забележите промените в задната част, която е по-издължена и новите джанти, които са специални за тази версия.

Все пак добавянето на екстри и повече удобства в интериора се е отразило и на поведението на колата. Тя разполага с добре познатият 8.0-литров W16 с четири турбини и мощност от 1600 конски сили, но за разлика от Super Sport 300 +, максималната скорост тук е ограничена на 440км/ч. Според Bugatti за по-добра безопасност. Ускорението до 200км/ч отнема едва 5.8 секунди, а това до 300км/ч „цели“ 12.1 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TSLA

    5 18 Отговор
    И една Тесла го разминава на пътя към супера
  • 2 жародише

    3 4 Отговор
    може ли да надмине Rimac ?

    Коментиран от #4

  • 3 пешо

    10 1 Отговор
    разхождам се из берлин, преди време... шоурум... три "бентли"... мечтата на поета... до тях - "бугати". и мечтата на поета биде сменена на секундата. бентлитата изглеждаха като бедни роднини, дошли от провинцията на гости. :D
  • 4 Хъхрх

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "жародише":

    Римак, когато стане с историята на Бентли, тогава се мери ускорение. Те и в БГ правят много хубави кожени колани, ама някак Хермес са по-скъпи.
  • 5 незнайко

    4 1 Отговор
    4 милиона циреи да им излязат на производителите на БУГАТИ !!! Не може нещо което струва 400 хиляди да му НАДУВАШ цената само защото някой мисли, че БУГАТИ Е НЕЩО !!!
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Цената на колата (на всички произведени бройки) не покрива разходите за разработка на модела. Тези автомобили са един вид рекламни - показващи възможностите на производителя