Отидете към основна версия

8 096 21

Мощността на новата Toyota Land Cruiser се оказа значително по-малка от обявеното (ВИДЕО)

  • toyota-
  • land cruiser-
  • 300-
  • мощност-
  • диностенд

Едно тунинг студио от Близкия изток тества новото поколение на диностенд

Тунинг специалисти от базираната в Бахрейн компания Ekanoo Racing се заемат да модифицират новата Toyota Land Cruiser 300 за традиционните офроуд състезания в Близкия изток. По време на препрограмирането специалистите тестват колата на диностенд и с изненада установяват, че официално обявените от компанията 415 конски сили не отговарят на реалността.

Идеята на тунинг експертите от Близкия изток е с препрограмиране на блока да достигнат мощност от 500 конски сили. Като донор взимат сериен модел, оборудван с 3.5-литров V6 мотор, чиято официална мощност е 415 конски сили и 650 Нм. На "хартия"всъдеходът ускорява до 100 за 6.7 секунди.

По време на предварителния тест обаче става ясно, че автомобилът разполага със само 370 конски сили и 534 Нм максимален въртящ момент. Мощността и пиковият момент, които достигат до колелата на новото японско SUV са много под очакванията на специалистите, като те заявяват, че въпреки наличието на система за задвижване на всички колела и диференциали, загубите от трансмисията не трябва да надхвърлят 10 процента.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини