Last news in Fakti

6 Юли, 2021 10:43 8 067 21

Мощността на новата Toyota Land Cruiser се оказа значително по-малка от обявеното (ВИДЕО)

  • toyota-
  • land cruiser-
  • 300-
  • мощност-
  • диностенд

Едно тунинг студио от Близкия изток тества новото поколение на диностенд

Мощността на новата Toyota Land Cruiser се оказа значително по-малка от обявеното (ВИДЕО) - 1

Тунинг специалисти от базираната в Бахрейн компания Ekanoo Racing се заемат да модифицират новата Toyota Land Cruiser 300 за традиционните офроуд състезания в Близкия изток. По време на препрограмирането специалистите тестват колата на диностенд и с изненада установяват, че официално обявените от компанията 415 конски сили не отговарят на реалността.

Идеята на тунинг експертите от Близкия изток е с препрограмиране на блока да достигнат мощност от 500 конски сили. Като донор взимат сериен модел, оборудван с 3.5-литров V6 мотор, чиято официална мощност е 415 конски сили и 650 Нм. На "хартия"всъдеходът ускорява до 100 за 6.7 секунди.

По време на предварителния тест обаче става ясно, че автомобилът разполага със само 370 конски сили и 534 Нм максимален въртящ момент. Мощността и пиковият момент, които достигат до колелата на новото японско SUV са много под очакванията на специалистите, като те заявяват, че въпреки наличието на система за задвижване на всички колела и диференциали, загубите от трансмисията не трябва да надхвърлят 10 процента.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Офф-чар

    38 11 Отговор

    До коментар #1 от "Офф-чар":

    Тия aрaбeли нищo нe рaзбирaт. Тe мeрят мoщнocт нa кoлeлaтa. A oт Тoйoтa дават мощноcтта на двигателя. Нaпълнo нoрмaлнo e при 415 к.c. мoщнocт нa двигaтeля, дo кoлeлaтa дa дocтигнaт 370. Вce пaк в трaнcмиcиятa имa нeмaлки зaгуби.

    Коментиран от #12, #14, #16, #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ивайло

    13 28 Отговор
    Тия от Тойота много лъжат бе - с цели 45 коня по-малко!!! Само БМВ изкарват повече мощност от обявеното, което е похвално!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    14 2 Отговор
    Това са конски сили на 4-те колела(4х4 е). След премахване на загубите(доста над 10%), конете на мотор са дори повече от обявените от производителя. А колата е току що излязла от завода, без пробег. И на всичко отгоре е качила 7 коня на колела само с октан бустър.
  • 6 Бе еН Ве умре

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло":

    Да ве и тея арабели нищо не разбират, що ли карат само тойоти там из пущиняците, а?
  • 7 ВикиЛексъсОсло

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Джуган":

    Все пак Ленд Круизър 300 е с напълно новата 10 ст. ск.кутия - която не се предлага в европейските Тойота. -
  • 8 шашжщша

    9 6 Отговор
    Абе незнам загубите, но моята 20г. кола по книжка 140к.с., на Дино стенда преди да сложа чип показваше 136к.с., след чипа стана 170к.с., другите производители да не дават мощност на колелата, като ти пишат 140к.с.? Ако е така и Тойота да си пишат к.с. на колелата, другото е измама.
  • 9 ВикиЛексъсОсло

    7 2 Отговор
    Жалко че Ленд Круизър 300 няма да се предлага в Европа. Само в САЩ - Япония и Дубай! И докарването до България ще излиза мнооого скъпо - освен контейнеровоза от Флорида до пристанище Варна и мито 10% и технотест и тя стана прекалено сложна и с много ненужни надценки - ще излезе крайната цена над 130 000 долара с всичко платено до слагането на бг.рег.
  • 10 асдф

    3 4 Отговор
    На хартия ЛК винаги "губи" защото е джип а не просто огромна кола.
  • 11 гост

    11 3 Отговор
    Винаги мощността е на двигателя, колко достига до колелата зависи от други фактори. Видеото е само, за да покаже, че вдигат мощността с добавка, а не че не отговаря на данните, напротив, загубите са под 10%, което е отлично представяне. Върви обяснявай после, че нямаш сестра .....
  • 12 журналя

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Офф-чар":

    Не знам за арабелите, но те абсолютно нищо не са казали за колата че е ниска мощността.
    Напротив, казва се че трябва да е по-висока.

    Изглежда че това са измишльотини на журналя. Дали наши или е преписано от други гении не се знае.
  • 13 6666666666

    4 13 Отговор
    Яко са крали дизайн тия от Тойота, Изкопирали са 1:1 Кадилак Ескалейд, жалки азиатци.
  • 14 РЗС

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Офф-чар":

    И къде прочете, че са мерили мощност на колелата? Според теб дали знаят какво са мерили след като казват, че Тойота лъжат? Също се споменава, че загубата от вала до колелата не трябва да е повече от 10%, като не са споменали колко са замерили, но щом джипа е 370 коня на вала и арабите са разочаровани от това, което е на колелата, означава че сигурно има поне 20% загуби и около 300 коня на колелата

    Коментиран от #15

  • 15 До РЗС

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "РЗС":

    А според теб тея арабели дали са сертифицирани да правят замервания или са гаражни майстори. И аз мога така да кажа че яко лъжат, че да си правят реклама, ама иначе са пълни бунаца.
    Така, че давай я по кротко
  • 16 Съдията Дред

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Офф-чар":

    Всъщност, загубите на мощноста са под 11 %, не виждам нвищо притеснително. Да извадят двигателя, и като му премерят мощност, най-вероятно ще си отговаря. Затова е и по голямата загуба на въртящият момент
  • 17 Буха ха

    4 0 Отговор
    Какво се случва когато човек вежливо отбележи че статия в раздел Авто съдържа неточности и грешки? Изтриват ти коментара, може и да те баннат. Оттатък в раздел Любопитно “журналистката” Венелина Маринова постоянно пише за полови актове и органи, перверзии и пр. а коментарите съперничат на надписите в тоалетните на автогарите. Там не трият толкова усърдно. Не е ли редно модераторите да си уеднаквят стандартите, или може би авторът приема персонално коментарите които посочват невярна информация в статията?
  • 18 Льотчик на F-16/скица с акварел/

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Офф-чар":

    А ти с какво се търкаляш? С двигателя или с колелата?? Затова, мен и другите шофьори не ме интересува мощността на двигателя, а реалната мощност на колелата. Те возят и теглят с мощността, която остава достигнала от двигателя през трансмисията, предавките и издухана /редуцирана/и преа ауспуха. НАЛИ? ☺️
  • 19 Льотчик на F-16/скица с акварел/

    2 0 Отговор
    Защото с модификация на ауспуси също се променя мощността, нали?
  • 20 Грочо Пипетков Намаликоньов

    0 0 Отговор
    Ако се чипне колата и е повече коне , не се ли износва по бързо моторетката?
  • 21 вст

    1 0 Отговор
    При новите джипове на Мерцедес, Ауди и БМВ нещата са още по-трагични.
    Там резликата между обявената и реалната мощност е повече от 30 %