Отидете към основна версия

7 938 9

Повече за новата Kia Sportage

  • kia-
  • sportage

Корейската компания разкри подробности около обновения модел

Снимки: Kia

Преди няколко дни от Kia представиха официално новия Sportage, като тогава от компанията не разкриха детайлна информация за него, но ето, че дойде време и за това. Обновения Sportage ще се предлага в два варианта от къса и дълга база, както и със задвижване, осигурено от бензинов, дизелов двигател или хибридна система.

Базовата версия ще се оборудва с 1.6-литров бензинов мотор с мощност от 177 конски сили и максимален въртящ момент от 265 нютон метра. Той ще може да се комбинира с механична трансмисия с 6 предавки или автоматична с двоен съединител и 7 предавки.

За почитателите на дизела на разположение ще има 2.0-литров двигател със 183 конски сили и максимален въртящ момент от 416 нютон метра, а трансмисията тук е автоматична с 8 предавки. В допълнение се очаква през следващите месеци да видим още вариации на двигателите с вътрешно горене, както и две хибридни версии, една от които plug-in хибрид.

Новост в Sportage е и така нареченото Electric Control Suspension (ECS), което на практика представлява адаптивно окачване, което променя настройките си по време на движение в зависимост от терена по който карате. Системи за безопасност като адаптивен автопилот, система за следене на лентата, система за предпазване от челен удар и други подобни също са част от екстрите, които кросоувърът ще предлага.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини