Отидете към основна версия

24 743 25

Искате употребяван автомобил: Вижте кои коли, предлагащи се на нашия пазар, ръждясват най-малко

  • автомобилът на старо-
  • ръжда-
  • корозия

При избора на употребяван автомобил една от най -важните характеристики е здравината на каросерията, както и устойчивостта ѝ на ръжда. Някои модели са по -податливи на корозия, докато други предлагат сериозна защита срещу този сериозен проблем.

Експертите на Autoweek съставят списък от седем превозни средства, които са широко предлагани на пазара на употребявани автомобили у нас.

Всички те са сравнително устойчиви на корозия, което ги прави добър избор за любителите на употребявани автомобили. Списъкът съдържа автомобили от различни класове, но прави впечатление, че моделите са от трите германски премиум марки и от шведската Volvo. Ето ги.

7. Volvo S80

На последното място е второто поколение на шведския седан, което се произвежда от 2006 до 2016 година. Купето на това Volvo е изработено от поцинкована стомана, а отличната изработка и специалното покритие на боята минимизират шансовете за ръждясване.

6. BMW 5er (E60)

Баварският седан (поколение Е60) не се класира в топ 5, но също е добра алтернатива. Единственият недостатък на този модел са фугите между елементите изработени от алуминий и стомана. Там може да се появи ръжда.

5. Audi Q5

Следва първото поколение Audi Q5. Тези коли излизат на пазара през 2009 г., а защитата от ръжда е подобрена след фейслифта през 2012 г. Това SUV има специална антикорозионна обработка. Цялото тяло е поцинковано, което означава, че рискът от неприятни изненади за собственика е сведен до минимум.

4. Mercedes-Benz S-Klasse (W221)

Следващият избор на експертите е седанът Mercedes-Benz S-класа (поколение W221), произвеждан от 2008 до 2012 г. Тази кола не се страхува от корозия дори след много години експлоатация. Понякога само хромираните части помътняват.

3. BMW X5 (E70)

Всъдеходът стана известен като превозно средство с отлична защита от корозия, като тя е приложена още във фабриката. В случая говорим за второто поколение на модела, пуснато на пазара в периода 2006-2013. В тази кола ръждата се появява само при лош ремонт на каросерията.

2. Audi A6 (C6)

На второ място е седанът Aidi от поколение C6, който се произвежда от 2004 до 2016 г. Тази кола е 100% устойчива на ръжда и дори след 10 години употреба няма опасност от кафяви петна дори и от вътрешната страна на калниците.

1. Volvo XC90

Първото поколение на шведския кросоувър заема водещата позиция в тази класация, превръщайки се в легенда благодарение на отличната си поцинкована каросерия и висококачествената боя. Всичко това намалява вероятността от ръждата и тя практически е сведена до нула.

Екземпляри от тези, а и от всички останали модели на нашия пазар, можете да откриете ТУК

Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.

Свързани новини