Отидете към основна версия

35 944 83

Готов е българският лекотоварен електромобил

  • росен даскалов-
  • sin cars-
  • l city-
  • бългаски електромобил-
  • e.go

Неведнъж сме ви разказвали за русенеца Росен Даскалов, който от доста време насам се опитва да прави автомобилно производство у нас. Успешният му дебют беше преди няколко години със спортната кола Sin R1, а сега Даскалов представя у нас и серийна версия на своя лекотоварен автомобил. По-конкретно става дума за електромобил.

Интересното е, че лекотоварната версия се прави на т.нар. модулен принцип и клиентите ще могат да поръчват, както различна дължина на електромобила, така и акумулаторен блок с различен капацитет. Електромобилът е типично градски, като идеята е да служи за зареждане на магазини и други подобни услуги в големите градове. Наименованието на концепцията е L City Utility

На представянето на новия български лекотоварен електромобил ще присъства сружебният министър на икономиката Даниела Везиева. Премиерата ще се проведе под надслова "Към по-зелено бъдеще". Автомобилът, който както споменахме е дело на компанията на българина Росен Даскалов, ще бъде представен в София Тех парк. По време на премиерата ще бъдат обявени и останалите подробности и техническите му характеристики. Очаквайте подробности.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 123 гласа.

Свързани новини