Отидете към основна версия

85 452 122

TUV: Тези 5 "джипки" не се нуждаят от ремонт дори след 500 000 км

  • tuv-
  • автомобили-
  • надеждност

Германската организация за технически контрол TÜV публикува нов интересен рейтинг на автомобили с повишена проходимост, които според немците, не се нуждаят от ремонт дори след 500 000 км.

Водач в списъка е BMW X3. Най-успешните модификации от този модел са версиите с шестцилиндрови агрегати от серията M4. Именно тези мотори са в състояние да изминат 500 хиляди километра, без да изискват основен ремонт.

Японският кросоувър Mitsubishi Outlander с двигатели 4G69 и 4G63 е колата, която специалистите класират на второ място. Това, което обаче се отбелязва в анализа е, че наред с отличните двигатели, Outlander има не особено надеждно окачване.

Третото място заема Toyota RAV4. Автомобилите от тази марка винаги се отличават със своята надеждност, но що се касае до най-надеждните двигатели, то си струва да изберете кола с мотори с моделно обозначение 1AZ-FE и 2AZ-FE.

Четвъртото и петото място са разделени от Toyota Highlander и Lexus RX300. Най-успешният двигател за тези автомобили е бензиновият мотор 1MZ-FE. При добро обслужване той изминава дори повече от 500 хиляди километра без ремонт.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 124 гласа.

Свързани новини