Отидете към основна версия

4 925 16

Знаете ли кои са най-популярните коли от филмите на ужасите

  • филми на ужасите-
  • автомобили-
  • ford-
  • volkswagen-
  • chevrolet

Пикапите на Ford F-Series се появяват най-често във филми на ужасите. До това заключение стигнаха експертите от Bristol Street Motors, след като гледаха най-добрите 50 филма на ужасите, включени в класацията на Empire Online. Изследването, проведено в навечерието на Хелоуин, разглежда около 690 коли от тези филми.

Първенецът, пикапите на Ford са герои в 13 филма от 50. Най-често такива автомобили са заснети във филми от категория B (нискобюджетни филми). Например тази кола може да се види във филма от 1986 г. „Максимално ускорение“ на Стивън Кинг.

На второ място е американският седан Ford Crown Victoria, а тройката се допълва от Cadillac Fleetwood. Следват пикапът Chevrolet C/K и Ford Custom. В челната десетка влизат още: Ford LTD Country Squire, Volkswagen Beetle, Ford Escort, Ford Mustang и Ford Transit.

Авторите на изследването са изненадани от появата на Volkswagen Beetle в този списък. Но тази кола се появява в седем от 50-те най-популярни филми на ужасите. По-специално, "Бръмбарът" може да се види във филма "The Shining", режисиран от Стенли Кубрик.

Наградата за марка, която най-много е участвала във филми на ужасите в крайна сметка отиде при Ford. Автомобилите от тази марка са се появявали във филмите 113 пъти. На второ място е Chevrolet, а на трето - Volkswagen.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.

Свързани новини