Last news in Fakti

6 Август, 2022 10:55 2 529 2

Да си спомним за един от последните истински масълкари

  • chevrolet-
  • corvette-
  • callaway corvette sc627-
  • c7-
  • масълкар
Да си спомним за един от последните истински масълкари - 1

Новата ера в автомобилостроенето е на прага ни, като, както показва тенденцията, всички бъдещи свръх мощни коли ще се задвижват от електричество. това обаче съвсем не означава, че традиционните супер коли с двигатели с вътрешно горене нямат фенове. Именно за тях припомняме за един от последните истински масълкари - Callaway Corvette SC627 - автомобил, появил се на бял свят преси седем години.

Да си спомним за един от последните истински масълкари

Един от първите тунинг варианти на новия Chevrolet Corvette C7 е на небезизвестния Рийвс Калауей. Още през 80-те години като професионален състезател той разработва битурбокит за Corvette C4 и от тогава насам не спира да създава мощни машини от тази порода. Наречен е Callaway Corvette SC627, а основната нотка, която ни интересува, се съдържа в името - 627-те конски сили.

Да си спомним за един от последните истински масълкари

Въртящият момент на този Corvette е 827 Нм. В комбинация със сравнително ниското тегло, това ще предразполага към схващане в областта на врата. Мощността е постигната с компресор, разработен на базата на Eaton TVS2300 с интегриран всмукателен колектор. Охлаждането на въздуха става чрез междинен охладител с течно охлаждане. Така се постига много по-ниска температура на въздуха в сравнение със стандартните "сухи" интеркулери и съответно по-висока мощност. Освен това тази система заема много по-малко място в двигателния отсек.

Да си спомним за един от последните истински масълкари

Външно няма значителни промени, но при ускорение от 0 до 100 км/ч в рамките на 3.4 секунди те остават на заден план. Зад тази мощност стои гаранция от 3 години или 50 000 км. На върха на йерархията остава обаче Z06 с пакета Z07, който ускорява от място до 100 за 3.2 секунди - доста висока летва за кола с един двигателен мост. Това, че не се отличава външно, не е проблем - наличието на специално разработена генерация показва достатъчно звуково присъствие. Базовата цена е 85 000 долара, като от нея нагоре има най-различни глезотии.

Да си спомним за един от последните истински масълкари


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Японеца

    10 2 Отговор
    Зелените суединителе разсипват всичко! Измамата върви в пълна сила! Европа ще загине!