Last news in Fakti

6 Юни, 2023 15:48 2 717 15

Популярният бюджетен Chevrolet Aveo се завръща на пазара

  • chevrolet-
  • aveo
Популярният бюджетен Chevrolet Aveo се завръща на пазара - 1

Три години след края на производството на модела от трето поколение, Chevrolet Aveo се завръща на пазара. Световната премиера на хечбека и седана се състоя в края на миналата зима, но чак сега започна серийното производство. Интересното е, че четвъртото поколение Aveo е разработено съвместно с китайския партньор на GM - SAIC Motor Corporation.

Пръв на пазара навлезе хечбекът. Базовата цена на модела е 16 500 долара. Както се съобщава на сайта на GM, продажбите на модела вече стартират в Мексико, където е установено и производството на модела. Седанът ще се присъедини към него през следващите месеци и ще бъде малко по-евтин - базовата му версия ще се продава за сумата от $16 000.

Популярният бюджетен Chevrolet Aveo се завръща на пазара

Със смяната на поколенията хечбекът Aveo се промени външно. Широката радиаторна решетка е визуално комбинирана с големи фарове. Седанът има допълнителни прозорци зад C-колоната и хромирана лайстна на капака на багажника.

Общата дължина на хечбека е 4 170 мм, а на седана - 4 490 мм. Останалите размери съвпадат: широчина - 1 695 мм, височина - 1 490 мм, разстояние между осите - 2 550 мм. Багажното отделение на хечбека е предназначено за 304 литра товар, а това на седана - за 475 литра.

Популярният бюджетен Chevrolet Aveo се завръща на пазара

Салоните на автомобилите са идентични: волан с три спици, 8.0-инчов сензорен екран, 6 въздушни възглавници и климатик. Топ версията е оборудвана с климатроник, USB порт и двуцветни лети джанти с диаметър 15 цола. Дискови спирачки, ABS, парктроник и камера за задно виждане също са обявени във всички модификации. Новият Chevrolet Aveo обаче няма да ни зарадва нито с цифрово табло, нито с LED оптика.

Двигателят е един за двата варианта - 1.5-литров четирицилиндров бензинов "атмосферник" с мощност 98 к.с. Максималният въртящ момент е 142 Нм. В базовите версии агрегатът се комбинира с шестстепенна механична трансмисия, а в по-горните - с вариатор. Задвижването е предно без алтернатива.

Популярният бюджетен Chevrolet Aveo се завръща на пазара


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жерар Дьожарден

    14 2 Отговор
    Дано дойде и тука много по добре от баклютсите на Дачия

    Коментиран от #2, #3

  • 2 сектант

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Жерар Дьожарден":

    Дачия умряха - от СКУКА на ВЪРХА обаче ХУА ХУА ХУА ХУАААА!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТИА

    6 2 Отговор
    Шевролет не се продава в Европа.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 НЕМАМ ДРЕБНИ ДА ТИ ВЪРНА😡🚖

    7 0 Отговор
    КАСОВИЯ АПАРАТ КЪДЕ СЕ МОНТИРА??
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Браво на Шевролет

    16 0 Отговор
    Опростен бензинов двигател, нормално табло, нормални фарове (без скъпи дислей, ледове, капсули и др) и автоматик, съвременно изглеждащ външен вид. Чудесна комбинация. С удоволствие бих купил такава

    Коментиран от #9

  • 9 Съгласен съм

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Браво на Шевролет":

    но 1.5 литров бензинов двигател с 98 коня става само и единствено за градско шофиране. Извън града, със 140 този двигател е на около 4000 оборота, тоест комфорта е нулев. Радост за българския таксиджия...

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Данчо КАТерицата

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Съгласен съм":

    А ти къде извън града караш със 140?

    Коментиран от #11

  • 11 Ами по магистрала например

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Данчо КАТерицата":

    Нещо не си ме разбрал. Твърдя само, че тази кола с този двигател не е ОК за извънградско. Имам такава подобна бензинка със 1.6 двигател и 126 кс. Ами на 120 така бучи от двигателя, че не можеш да си чуеш собствените мисли...
  • 12 Българин

    3 0 Отговор
    Двигателят ми харесва, 1.5 бензин и 4- ри цилиндров, дажи и без турбо е, още по добре.Мисля, че е добра кола.
  • 13 Яяяяя

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Съгласен съм":

    Голям разбирач сте. Оборотите на двигателя зависят от скоростната кутия. Зависи как производителя се е справил с баланса между тях.

    Коментиран от #14

  • 14 Не съм разбирач

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Яяяяя":

    Това е проста логика. Максималната скорост на кола със 98 коня не е повече 160-190 км в час. Няма как със 140 оборотите да са ниски, както и да е настроена скоростната кутия. По принцип комфорта в купето би могъл да е ОК, ако обезшумяването е на ниво. Пак казвам, имам подобна кола с подобни параметри, дори и леко по-добри от на това Авео, и е голяма трагедия извън града.

    Коментиран от #15

  • 15 Тралала

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Не съм разбирач":

    човека е прав, всичко е от скоростите. На слабите мотори нямат 6-та защото не може да подържа скороста, заради слабия въртящ момент. Аз съм пробвал Кади 75 коня на 5-та при 140 е на 4000 оборота, Ауди 170 коня на пета при 140 пак е на 4000 оборота, защото предаваятелните числа са почти същите, но Аудито има шеста и седма.