Отидете към основна версия

7 361 15

Great Wall има проблеми с регистрирането на името Tank

  • great wall-
  • tank-
  • way

Китайският автомобилен гигант може да загуби възможността да използва тази търговска марка

Great Wall се бори да регистрира търговската марка Tank в Китай - под която автомобилният производител възнамерява да продава линия от брутални всъдеходи в стил Jeep. Китайските медии съобщиха, че Great Wall не може да регистрира търговската марка, но представители на компанията уверяват, че заявлението все още не е разгледано. Сайтът chinacars разбра каква може да е причината за спънката при получаването на правата за използване на името Tank.

Журналистите смятат, че според закона на Китайската народна република за търговските марки, търговска марка не трябва да се свързва с военни емблеми, но няма пряка забрана за използване на военно оборудване (например думата „танк ") в правилата. Това е само една от версиите и е възможно проблеми с регистрацията на името да са възникнали и по други причини.

Китайското издание на Autohome предполага, че някои военни термини са със забрана да се използват в търговски марки. Това може да включва "танк", тъй като това е военно превозно средство. Журналистите обръщат внимание и на факта, че думата "танк" е твърде проста и в спорна ситуация ще бъде трудно да се защити правото за нея. Последното изявление обаче не засяга процеса на регистрация на търговска марка.

Tank 300 вече се продава в Китай, но в документите за сертифициране влиза под марката Wey. Всъдеходът на рама струва 175 - 220 хиляди юана (приблизително 23 600 - 29 600 евро по текущия обменен курс).

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини