Отидете към основна версия

7 809 13

Cadillac-ът на Байдън зарежда на обикновена бензиностанция

  • джо байдън-
  • cadillac-
  • the beast-
  • лимузина

Ръководителите на 120 държави и правителства присъстваха на срещата на върха в Глазгоу. Кадилакът на Байдън е заснет на обикновена бензиностанция

Тези дни в Глазгоу се провежда Световната конференция на ООН за климата, в рамките на която ръководителите на 120 държави и правителства изнасят своите доклади. Президентът на САЩ традиционно обикаля света в компания със своя специален модел Cadillac. Тази кола, чието име е "The Beast", бе засечена в Единбург, на 70 км от Глазгоу, на обикновена бензиностанция.

Целият президентски кортеж спря на тази бензиностанция. Невъзможно е да се разбере дали самият Джо Байдън е бил в лимузината. Местният жител Гарет Маки, който е направил кадрите и ги публикува в Туитър, се шегува: ако приближите кадрите, можете да видите как челюста на Байдън увисва, когато вижда британските цени на горивата. Един литър бензин там сега струва 3.40 лв.

Автомобилът на президента на Съединените щати, според някои доклади, е оборудван с дизелов двигател, който консумира почти 30 л/100 км. А дизелът във Великобритания е дори по-скъп от бензина - 3.50 лв за литър.

Настоящият Cadillac Beast е наследен от Байдън от неговия предшественик Доналд Тръмп. Точните технически данни не са оповестени, но се знае, че автомобилът е базиран на шаси от голям пикап на GMC. Корпусът на лимузината е тежко брониран. Тегло - повече от 9000 кг.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини