Отидете към основна версия

19 001 17

Най-широката Lada в света (ВИДЕО)

  • lada-
  • ваз-2106-
  • тунинг

Руските блогъри от YouTube канала Garage 54 публикуваха ново видео, в което показват на какво е способен един от най-необичайните им автомобили. Те правят най-широката Lada в света, като просто заваряват два автомобила ВАЗ-2106 един към друг. Резултатът е кола широка над три метра с два волана и два комплекта педали. Най-удивителното при това устройство е, че може да се движи и дори да дрифти.

Авторите на този проект не посочват каква е точната широчина на колата, но като се има предвид, че стандартната "Шестица" е широка 1 611 милиметра, чрез прости математически изчисления може да се сметне, че екземплярът, направен от две коли, е с широчина повече от 3.2 метра.

Кратко видео показва как колата излиза от гаража. Шофьорите са зад воланите - вероятно тази "кола" може да се управлява само от двама души. В същото време, въпреки неудобството от непрекъснато синхронизиране на въртенето на воланите, шофьорите успяват не само да я управляват, но и да дрифтират с нея. За блогърите това далеч не е първият необичаен проект и именно към ВАЗ-2106 те изпитват специална любов. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 27 гласа.

Свързани новини