Last news in Fakti

10 Август, 2021 13:29 5 911 2

Lada с два волана и "рак-режим" - един много странен експеримент (ВИДЕО)

  • гараж 54-
  • crab mode-
  • lada

Системата, инсталирана на Lada, позволява на задните колела да се управляват. Това решение постига по-добро управление и маневреност в тесни пространства

Lada с два волана и "рак-режим" - един много странен експеримент (ВИДЕО) - 1

Новосибирските блогъри от канала в YouTube „Гараж 54“ инсталираха така наречения „режим на рак“ във ВАЗ „деветка“, но с напълно контролируеми задни колела. И авторите на този странен проект решиха да ни покажат как работи.

Руските експерти успяват да инсталират и втори в стария хечбек. Задното окачване е подобно на предното - тип McPherson. Така специалистите успяват да построят кола с отделни оси, които не са свързани по никакъв начин.

В резултат на това по време на тестовете се оказа, че системата изпълнява своите функции. ВАЗ-2109 с управляеми задни колела се движи почти като стандартен автомобил.

Lada с два волана и "рак-режим" - един много странен експеримент (ВИДЕО)

Освен това колата изпълнява ефектен „режим на рак“ - завърта се почти на място, лесно извършва паралелно паркиране, преминава през "змейка" с разстояние от 4.2 метра между конусите.

Но за да се контролира експерименталната Lada, е необходим не само шофьор, но и втори такъв- на мястото на пътника. Първият управлява предния мост, а вторият е отговорен за задния.

Ще припомним, че „Crab Mode“ се предлага в някои премиум автомобили, джипове, военни превозни средства. Системата леко завърта колелата на задния мост в същата или обратна посока спрямо предните колела. Това постига по-добро управление и маневреност в затворени пространства. Вижте повече за Lada-та с два волана.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aутофрaнc

    11 2 Отговор
    Брaво, aмa имa френcки коли cъc caмонacочвaщ cе зaден моcт нa торcиони от 100 години
  • 2 селтак

    4 3 Отговор
    Маалии тва ако е върхъ на руската инжинерна мисъл във автомобилостроенето мани, мани! Нещастна работа!