Отидете към основна версия

10 727 11

Макс Верстапен продава Honda-та си за "всеки ден"

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • макс верстапен

Шампионът от Формула 1 ще продаде на търг своята Honda Civic Type R и ще дари приходите от автомобила за благотворителност

Новият шампион във Формула 1 от сезон 2021 Макс Верстапен ще пусне за продажба своята Honda Civic Type R, която използва като ежедневна кола. Нидерландският състезател се състезава с болид Red Bull, който използва японски двигатели. Ето защо не е изненадващо, че спортистът избира скромен, но "наточен" модел на Honda в ролята на ежедневна кола. Търгът ще се проведе на 17 декември тази година.

Наддаването за Honda Civic Type R ще се проведе този петък. "Наточеният" хечбек ще бъде пуснат на онлайн търг на CarNext.com. Към момента не се знае много за колата на нидерландския пилот. Отчита се само пробегът, който е 58 000 километра. Останалите подробности ще бъдат публикувани от представители на онлайн платформата в деня на търга.

Началната цена за "шампионския" Civic Type R ще започне от 33 333 евро. През цялата си кариера във Формула 1 Макс Верстапен е се състезава с номер 33. Всички приходи от продажбата на автомобила Верстапен, който в последното състезание от сезона победи седемкратният шампион от Формула 1 Люис Хамилтън, ще дари за благотворителност.

Парите ще отидат във фондация Wings for Life, чиито специалисти подкрепят обещаващи научни проекти и клинични изпитания. Не е ясно дали Макс ще се качи в електрическа кола. Миналия септември Люис Хамилтън сподели очакванията си за електрическия Mercedes-Benz EQS. Британският състезател нарече електромобила "кола мечта".

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.

Свързани новини