Last news in Fakti

11 Септември, 2022 13:15 3 077 4

Шампионът от Формула 1 тества новата Honda Civic Type R (ВИДЕО)

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • макс верстапен

И го направи на пистата в Унгария

Шампионът от Формула 1 тества новата Honda Civic Type R (ВИДЕО) - 1

През 2022 г. се състоя премиерата на новото поколение на наточения хечбек Honda Civic Type R. Емблематичният модел запази платформата Type R от поколението FK8 от 2017 година, както и двулитровия K20C редови четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, но се превърна в най-мощната версия в историята - двигателят вече произвежда мощност от 319 конски сили и максимален въртящ момент 420 Нм.

Агрегатът работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия. Мощен двигател и „ръчка“ са отлична комбинация, която именно професионален състезател може да оцени най-добре. А още повече - настоящият шампион в Формула 1.

Японският автомобилен производител продължава партньорството си с австрийския отбор Oracle Red Bull Racing, който се представлява от Макс Верстапен - младият нидерландец стана шампион на Формула 1 през 2021 г. и върви към втората си титла този сезон. И между стартовете в състезанията от този сезон, той получи възможността да изпробва новата Honda Civic Type R на състезателната писта.

Във видео, създадено от Honda Australia, Верстапен научава, че има няколко свободни часа в натоварения си график. Макс решава да прекара това време на пистата Euro-Ring в Унгария в компанията на новата кола. Както подобава на състезател от неговия ранг, пилотът изстисква всичко възможно от японския хотхеч.

Възможно е, възползвайки се от специалния си статут, Верстапен да успее да достави новата Honda Civic Type R в личния си гараж доста бързо, но обикновените клиенти ще трябва да почакат. Вече е известно, че периодът от подаване на поръчка до изпращането от фабриката, транспортирането до представителството и предаването на автомобила на клиента ще са нужни най-малко шест месеца.

Причината, поради която периодът се оказва толкова разтегнат още в началото на продажбите, не се разкрива. Вижте обаче какво прави Верстапен с новата Honda.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като стане на 20 години

    14 2 Отговор
    И аз ще си купя!
  • 2 Градски тарикат

    6 6 Отговор
    Мани го тоя не може да кара аз ако бях
  • 3 Милен

    11 3 Отговор
    Карал съм доста коли, но като стария ми сивик толкова прецизно, лесно за управление и с такъв готин и еластичен двигател не съм карал. Предполагам и новите им модели са така добри. Но ми мина времето за тия горещи коли и си карам джипката, че по язовирите с друго е тегаво.
  • 4 МП4

    0 0 Отговор
    Максимилиан-а е Бръз, попинцип...Многоооо е бърз ахах :)