Last news in Fakti

1 Юни, 2021 14:22 6 459 14

Безшумен спортен автомобил Honda ще има!

  • honda-
  • електромобили

Концептуалният електрически автомобил влиза в серийно производство

Безшумен спортен автомобил Honda ще има! - 1

Преди четири години концепцията Honda Sports EV дебютира в Токио, продължавайки дизайнерската линия на градския автомобил Urban EV. Тогава перспективите за масово производство бяха неясни, но сега ситуацията се изясни. Според японското издание Carsensor, позовавайки се на собствени източници, спортноориентираната електрическа кола ще влезе на поточната линия през 2022 година.

Моделът ще се базира на платформа със задно задвижване от Honda e, като основните компоненти и възли също ще бъдат заимствани от градския електромобил, а това е 35,5 kWh батерия, която захранва електрическия мотор. Последният има две нива на мощност - 136 и 154 к.с., а пробегът по европейския стандарт WLTP е 220 км. Носят се слухове, че захранваната от батерии Honda Sports EV ще бъде наследник на спортното купе S660, производството на което ще приключи следващата пролет.

На презентацията в Токио за Sports EV обещаха „функции на изкуствения интелект“ и комплекса за автоматизиран мрежов помощник на Honda, който е в състояние да разпознае емоциите на собственика и да запомни неговите навици. Тогава салонът не беше показан, но според непотвърдени данни колата ще разполага с много голям сензорен екран и позициониране на седалките по схемата 2 + 2. Дръжките на вратите на шоу колата бяха скрити, но не всички подобни функции ще оцелеят до масовото производство.

По-рано стана известно, че японската марка възнамерява да ограничи продажбите на бензинови и дизелови автомобили в Европа през следващата година. Хибридите и електрическите автомобили ще заемат тяхното място.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рено ентусиаст

    6 40 Отговор
    Японците са безкрайно изостанали.По добре не споменавайте пробега че е жалък и от тям смешен една количка за голф има по-добри показатели!!!*

    Коментиран от #10, #12

  • 2 gost

    11 4 Отговор
    Щом няма V-tech, не съм заинтересован.
  • 3 номад

    16 10 Отговор
    друго си е чип на 20 год пушилник дето ми гледаш каталожните данни реалните са много назад хора пожелавам ви от все сърце да седнете в кола 2021год ясно е че ще гледате като индянец компютър

    Коментиран от #6, #8

  • 4 ШОП

    10 0 Отговор
    Само аз ли си мисля или наистина словореда в заглавието е объркан?

    Коментиран от #5

  • 5 номад

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "ШОП":

    автора е от Ботевград : мен ма не е яд теб ,мен ми се не яде
  • 6 пешо

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "номад":

    пише се индиАнец, с "а".
    колиците все по дж.енд.ърски взеха да ги правят, що ли?
    а това, че процесът на производство на батериите е скрит, успокоява съвестта на популацията, Фключително на номади разни.
  • 7 Гост

    4 6 Отговор
    Този миксеров вой никак не ми допада.
  • 8 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "номад":

    Я пак напиши думата индЯнец, моля!
  • 9 факт

    5 13 Отговор
    тия хонда са тотално отчаян производител характеристиките са смешни
  • 10 незнайко

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "рено ентусиаст":

    Не говори глупости ! Ако не бяха китайците и японците Rimac нямаше да съществува ! Обърна ли внимание на капацитета на батериите на автомобилите ??? Кой мислиш е произвел батериите и двигателите на Rimac ? Говаря за тази марка защото се мъчите да сравнявате несравними неща !!!
  • 11 рено ентусиаст

    1 7 Отговор
    Щото с тоя пробег това недоразумение горе дори Рено Зоуи не може да бие на 10 години модел неговорим за нещо сериозно
    Нулеви технологии идват от джапанеску те та
  • 12 Фен на френска скраб

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "рено ентусиаст":

    които не знае какво масло да си сложи на реното пише за Японците.Най-бързо обезценените коли са на Франсетата.Хондата си е супер има визия на ретро автомобил + модерен дизайн.160к.с.са напълно достатачни + пробега от 200км.Колко км.изминаваш на ден в града?Тази кола става и за извън градско в нашата мила родина.Точно това е пиниза малка бат.ниско тегло,тънка цена и ако се зарежда за 15-20мин. до 90-100% София - Бургас ще имаш две спирания за заряд за тоалетна кафе+цигара.Което сега го правиш пак с кадящото ти рено.Най-вероятно колата ще ускорява до 100 за 6 сек.като е напълно прилично и доста Бг.пушилки ще бъдат наказани.Моят шеф е сложил надпис, сервиза не извършва ремонти на Френски автомобили.Питах колегите защо, досещах се.Фреските коли са най-скапани и недомислени за ремонти.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Lancista per Sempre

    1 0 Отговор
    Изглежда доста прилично за мъник на ток! Не очаквах това от Хонда! Въпреки много плахо японците отново започват да си припомнят кои бяха през златната за тях ера между 1985-2005 когато завзеха пистите и улиците със шедьоврите им! Само цената да не е шест цифрена като при Хюндай защото пазарна ниша няма да види! Япончето трябва да е евтино, здраво и лесно за поддръжка иначе не е японче!