Отидете към основна версия

12 204 18

Citroen-ът за 13 000 лв. вече и с офроуд версия

  • citroen-
  • ami-
  • офроуд

Французите пуснаха експериментална версия на електрическата кола My Ami, която беше превърната в плажно бъги

Citroen представи експериментална версия на евтиния електрически автомобил My Ami, наречен Buggy. Концептуалният автомобил е позициониран като „идеалното превозно средство за шофиране из града, както и до.. плажа“.

Иновацията се различава от стандартната версия на електрическата кола по липсата на врати, които бяха заменени с прозрачни водоустойчиви завеси, които могат да се разгъват и закопчават при дъждовно време. Освен това на покрива над предното стъкло е монтирана специална козирка, за да се предпазва от слънцето в ясни дни.

В допълнение, Citroen My Ami Buggy е оборудван с широки гуми за шофиране по пясък и леки пресечени местности извън пътя. В предната част на покрива на автомобила е монтирана специална LED лента за подобряване на видимостта при шофиране в тъмно или в мъгла.

В салона е монтиран специален държач за фотоапарат, който ще записва снимки и видеоклипове от пътувания в природата за последващото им качване в социалните мрежи. На седалките на автомобила има нови възглавници Advanced Comfort с удвоен слой пяна (от 35 до 70 мм) и мемори ефект.

Техническите характеристики на концептуалния автомобил все още не са обявени. Стандартният Citroen My Ami се захранва от 6-киловатов електродвигател (8 к.с.), захранван от 5.5 киловат-часова литиево-йонна батерия.

Максималната скорост на автомобила е 45 км/ч, а декларираният пробег без презареждане на батериите е 75 километра. В Европа цените за такъв автомобил започват от 6 500 евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.

Свързани новини