Last news in Fakti

30 Юни, 2022 11:28, обновена 30 Юни, 2022 15:07 19 402 21

Citroen представи крос фастбека C4 X (ВИДЕО)

  • citroen-
  • c4x

Новият автомобил на френската марка ще заеме мястото в гамата между модела C4 и флагмана C5 X

Citroen представи крос фастбека C4 X (ВИДЕО) - 1

Citroen представи крос фастбек с моделен номер C4 X, който се позиционира като алтернатива и на хечбек автомобил, и на кросоувър. В гамата иновацията ще бъде разположена между C4 и флагмана C5 X и веднага ще получи напълно електрическа версия. C4 X ще разполага и с новата мултимедия My Citroën Drive Plus, заимствана от флагманската „петица“, седалки Advanced Comfort с полиуретанови подложки и Highway Driver Assist.

Citroen представи крос фастбека C4 X (ВИДЕО)

Новият Citroen C4 X е изграден върху платформата CMP и е унифициран с хечбека C4 . И двата модела имат еднакво междуосие (2 670 мм), но X версията стои половин стъпка по-високо, между обикновения C4 и флагмана C5 X. Автомобилът е позициониран "като уникална алтернатива на хечбеците и кросоувърите", като е по-просторен от "четворката" и липсва пета врата (капакът на багажника се отваря без стъклото). Гамата от силови трактове включва бензинови и дизелови турбо двигатели, както и изцяло електрическа система.

Citroen представи крос фастбека C4 X (ВИДЕО)

Държавите, където са популярни "зелените" автомобили, ще получат акумулаторната версия ë-C4 X най-рано. Такъв фастбек ще бъде оборудван със 100-киловатов електродвигател (136 к.с., 260 Нм) и 400-волтова батерия с капацитет 50 киловатчаса, осигуряваща до 360 километра по WLTP без презареждане. В спортен режим електрическата кола ще може да ускори до 100 км/ч за 9.5 секунди, а максималната му скорост ще бъде 150 километра в час.

Citroen представи крос фастбека C4 X (ВИДЕО)

Ще има и версии с PureTech 1.2 бензинови турбо двигатели с мощност от 100 и 130 конски сили. Шестстепенна механична скоростна кутия ще се предлага за по-слабия агрегат, а осемстепенна автоматична - за по-мощния. Интересното е, че в Близкия изток, Африка и извън Европа по-мощния двигател ще работи без старт-стоп система, с екологичен клас Евро 6.1 вместо Евро 6.4. И накрая, на определени пазари ще се появи модификация с дизелов двигател BlueHDi 130, оборудван и с автоматичната трансмисия EAT8.

Citroen представи крос фастбека C4 X (ВИДЕО)

Крос фастбекът ще бъде оборудван с новата мултимедия My Citroën Drive Plus с 10-инчов екран. Тя може да разпознава гласови команди на 20 езика, съхранява до осем потребителски профила и актуализира навигационните карти "по въздуха". Обявени са също окачването Progressive Hydraulic Cushions с хидравлични ограничители на движението, което за първи път беше показано на кросоувъра C5 Aircross и наречено „летящ килим“, и седалките Advanced Comfort, изработени от полиуретанова пяна с памет на формата (дебелината на слоя тук е увеличена с 15 милиметра).

Citroen представи крос фастбека C4 X (ВИДЕО)

В допълнение, за C4 X се предлагат двузонов климатроник, отопление на всички седалки, предно стъкло и волан. Има плъзгащ се панорамен люк, подсветка, безжично зареждане, скоба за поддръжка на Smart Pad за закрепване на таблет и две дузини електронни асистенти, включително магистралният „автопилот“ Highway Driver Assist. Новите ë-C4 X и C4 X ще се сглобяват в испанския завод на Stellantis. Стартът на продажбите е планиран за есента на 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    20 1 Отговор
    " По мощния двигател " .....!!! Хахаха !!!

    Коментиран от #8

  • 2 Куку

    21 2 Отговор
    Еха 1.2 100 коня на тоя бял лебед!!! Цена около 60 бона уникален....Представям си го в някое автомобилно списание от преди 20г,кой би повярвал,че така ще се развият технологиите?
  • 3 чичо Пешо

    18 9 Отговор
    В рекламата ме убеждават, че ще е по-правилно да си сменя мирогледа и да приема, че това грозотилище е хубава кола. Е, няма пък - дизайнерите съвсем изтрещяха: фастбек "на кокили" не е кола изобщо.
  • 4 Вальоо

    28 2 Отговор
    Няма и помен от Ситроените преди 15-20г. Прекрасно окачване, хубави адекватни двигатели.. жалко
  • 5 Не и не

    18 4 Отговор
    Ами НЕ!
  • 6 разбирач

    17 10 Отговор
    майкооооооо, какъв е тоя грозобойник?! това е толкова несъразмерно, че като го гледаш отстрани изглежда все едно задницата му ще ще падне от собствената си тежест. Кой би си го причинил?
  • 7 Шо Ке Ям

    11 6 Отговор
    Френска пръчка с таблет...Вече се чудят кви пластмасови изгци да сътворят!
  • 8 И за това

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Вместо новия "флагман" С5-Х с изключително мега екологичния 1,2 сс двигател, ще си търкалям стария С5 3.0D HydroActiv докато не се разпадне на отделни атоми :-D
  • 9 Дишо

    8 2 Отговор
    Не разбрах дали ще има 4х4? Иначе ми харесва.
  • 10 .......................

    6 1 Отговор
    Разбрах , че е електрическа , а дали става на газ ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дедо ви

    7 2 Отговор
    човек чете какви телевизори има в "колата".....докато не прочете, че не е кола, а електрокар.......да ви е.... вие си знаете.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    8 1 Отговор
    Интересна кола, ама мощност и цена хич не са съвместими. Аз съм фен на френските, спор няма, но дори електрическата кола я е минала 200км, я не. Няма как това да е толкова скъпо, 80х.лв за нищо, реално. Отвори си сайт за коли и виж каква 5г. кола може да си купиш за половината пари, доста по-интересна, мощна, добре оборудвана и надеждна. Да не говорим, че вътре е евтиния, не е лукс.
  • 15 Дошо

    9 6 Отговор
    Страхотен!Франсетата за избухнали с дизайна.Впечатлен съм.Техническите показатели също са страхотни.

    Коментиран от #17

  • 16 Знайко

    8 3 Отговор
    Е някой няма ли да каже нещо за апокалиптичната предница, продължаваща извратената традиция да не можеш да различиш кое е фар и кое халоген. Хем празен кош, щото немощен двигател, хем изгърбен капак все едно отдолу има битурбо звяр и голямо челно съпротивление, поне задницата да беше комби ,че да рекнеш че колата е направена за товарене ама в тоя вид е направена за нищо! Нито 4х4, нито мощна , нито бърза, нито евтина, нито престижна, а дори и не е красива а по-скоро грозна, мутирала и скъпа!

    Коментиран от #18

  • 17 Куку

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Дошо":

    Или се бъзикаш или не си виждал нов автомобил от 30 години поне....
  • 18 Куку

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Знайко":

    На същото мнение съм и аз. Важното е че има "Има плъзгащ се панорамен люк, подсветка, безжично зареждане, скоба за поддръжка на Smart Pad за закрепване на таблет" други подобни уникални, безаналогови екстри....
  • 19 Цецо

    0 0 Отговор
    крос фастбек... крос-фастбек... кросфастбек...
    Абе я си кажете че е седан и тва е. Кво се лъжем само. Нека кажем че гаргата е лебед да се продава повече.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ДА ВИ ОСВЕТЛЯ

    1 0 Отговор
    Пежо са по-добри от Ситроен.